SHALOM TARRAGONA -AROLA

SHALOM TARRAGONA -AROLA
Ficha Técnica
Editorial:
AROLA EDITORS
Año de edición:
Materia
FOTOGRAFIA
ISBN:
978-84-96639-70-6
EAN:
9788496639706
Páginas:
164
Encuadernación:
ILUSTR. TAPA DURA
Idioma:
VARIS IDIOMES

48,00 €
En stock
Comprar

Shalom Tarragona ens atansa a una realitat oblidada i amagada durant massa segles: la presencia dels jueus a casa nostra. Francesc Valls-Calçada rescata de l’amnesia col·lectiva aquest fet i ens ofereix, amb la curiositat del periodista, la historia d’una tragedia que va marcar la Catalunya medieval i l’inici de la decadencia economica i cultural del nostre país. Escrit en un llenguatge planer i directe, Valls-Calçada ens revela un seguit de curiositats del passat jueu catala: quan van arribar, on vivien, quin idioma parlaven, en que treballaven i quines relacions tenien amb la resta de ciutadans. La historia de Catalunya hauria estat ben diferent sense la influencia cultural i economica dels jueus.

El text va acompanyat per les esplendides imatges del fotograf Pep Escoda, que capta amb tendresa la dimensió humana d’un drama col·lectiu del qual no en podem ser aliens per més temps, la desolació i l’absencia d’aquells que es van veure obligats a marxar.

Fins ara totes les aproximacions bibliografiques sobre els jueus catalans havien estat aportacions tecniques i erudites, basicament d’investigació historica i documental. Shalom Tarragona, en canvi, és un llibre de divulgació per al gran públic d’aquí, pero també d’interes per als mateixos jueus d’arreu del món i persones interessades en el tema. L’autor ha parlat amb historiadors, arqueolegs, hebraistes i representants de les diverses entitats jueves de Catalunya per extreure’n les propies conclusions i oferir-ne una visió actual, un reportatge entenedor d’allo que va passar. En aquest sentit Shalom Tarragona no vol pontificar res, pero sí que vol obrir una nova via: la de la recuperació de la memoria col·lectiva d’un llegat que a la ciutat de Tarragona esta eclipsat pel món roma i reivindicar la ciutat de Tarragona com una ciutat on el passat jueu és important.
Tant en el text com en les imatges hi transcendeix el reconeixement per aquells tarragonins de fe hebraica que foren expulsats injustament després de segles de vida comuna. El llibre ens explica la historia dels principals Calls jueus de Tarragona, Tortosa, Falset, l’Aleixar, Valls, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

Otros libros de FOTOGRAFIA Ver todos

SEVILLA. PATRIMONIO DE LA HUMANIDAD
PIRINEUS DE CAP A CAP, ELS
ASIA'S LEGENDARY HOTELS
AFRICAN WILDLIFE EXPOSED
ITALY IN 80 WONDERS