ANDORRA LITERARIA. RUTES DE NOVEL·LA

ANDORRA LITERARIA. RUTES DE NOVEL·LA
Ficha Técnica
Editorial:
ANDORRA, EDITORIAL
Any d'edició:
Matèria
ASSAIG
ISBN:
978-99920-75-10-4
EAN:
9789992075104
Pàgines:
276
Idioma:
CATALA

16,00 €
En stock
Comprar

La primera part, «Andorra literària», estableix el marc teòric previ a quatre rutes i és un breu assaig sobre la novel·la contemporània del Principat. El gran eix d’aquesta part és la producció pròpia i, concretament, l’obra de cinc novel·listes: Antoni Morell, Francesc Viadiu, Joan Peruga, Albert Villaró i Josep Enric Dallerès, als quals podem afegir Norbert Orobitg.

Es tracta d’autors que han escrit sobre un tema comú: l’evolució de les Valls al segle xx, la brutal i ràpida transformació des de la tradició més rural fins a la modernitat més urbana, des de l’economia de subsistència i l’emigració, fins al boom turístic i comercial, la construcció i la immigració.

La segona part la formen quatre rutes literàries. La ruta 1 «El romànic arrencat al segle xx», tracta de la venda i les històries més insòlites sobre aquest art.

La ruta 2, «Un país refugi», és sobre Andorra i la Guerra Civil espanyola. La 3, «Herois perseguits per la Gestapo», se centra en les xarxes d’evasió al país durant la Segona Guerra Mundial. I finalment, la ruta 4, «La transformació d’Andorra», presenta el canvi d’una societat rural a una d’urbana, turística i moderna.

Otros libros de ASSAIG Veure tots

PALABRAS Y SENTIRES DE PEPE MUJICA
PATRIARCADO Y ACUMULACIÓN A ESCALA MUNDIAL
DIEZ MITOS DE ISRAEL
TRANSCENDIR MÉS ENLLÀ DE L'OLIMP
SOLEDAD DEL PAÍS VULNERABLE, LA