ANDORRA LITERARIA. RUTES DE NOVEL·LA

ANDORRA LITERARIA. RUTES DE NOVEL·LA
Ficha Técnica
Editorial:
ANDORRA, EDITORIAL
Año de edición:
Materia
ENSAYO
ISBN:
978-99920-75-10-4
EAN:
9789992075104
Páginas:
276
Idioma:
CATALA

16,00 €
En stock
Comprar

La primera part, «Andorra literària», estableix el marc teòric previ a quatre rutes i és un breu assaig sobre la novel·la contemporània del Principat. El gran eix d’aquesta part és la producció pròpia i, concretament, l’obra de cinc novel·listes: Antoni Morell, Francesc Viadiu, Joan Peruga, Albert Villaró i Josep Enric Dallerès, als quals podem afegir Norbert Orobitg.

Es tracta d’autors que han escrit sobre un tema comú: l’evolució de les Valls al segle xx, la brutal i ràpida transformació des de la tradició més rural fins a la modernitat més urbana, des de l’economia de subsistència i l’emigració, fins al boom turístic i comercial, la construcció i la immigració.

La segona part la formen quatre rutes literàries. La ruta 1 «El romànic arrencat al segle xx», tracta de la venda i les històries més insòlites sobre aquest art.

La ruta 2, «Un país refugi», és sobre Andorra i la Guerra Civil espanyola. La 3, «Herois perseguits per la Gestapo», se centra en les xarxes d’evasió al país durant la Segona Guerra Mundial. I finalment, la ruta 4, «La transformació d’Andorra», presenta el canvi d’una societat rural a una d’urbana, turística i moderna.

Otros libros de ENSAYO Ver todos

EN BUSCA DEL SIGNIFICADO PERDIDO
SINTOMA GRIEGO, EL
SUEÑO LIBERAL EN AFRICA SUBSAHARIANA, EL
GRANDES PREGUNTAS DE LOS NIÑOS, LAS
PIRINEU ROMÀNIC VIST PER JOSEP GUDIOL I EMILI GANDIA