VIATJANT AMB CENDRES -AROLA

VIATJANT AMB CENDRES -AROLA
Ficha Técnica
Editorial:
AROLA EDITORS
Año de edición:
Materia
NARRATIVA DE FICCION
ISBN:
978-84-943665-9-8
EAN:
9788494366598
Páginas:
226
Colección:
LA MILOCA
Idioma:
CATALA

17,00 €
En stock
Comprar

Viatjant amb cendres és el diari d’un viatge per la memòria d’un escriptor català exil·liat a la URSS a les acaballes de la Guerra Civil que torna a casa just quan la Perestroika és a punt de fer miques el món que ell havia conegut durant 40 anys. “Un exil·liat de l’exil·li” es definiex a si mateix.

Viatjant amb cendres és també un viatge pel deliri soviètic, pel Gulag de Perm als Urals, per les estratègies extravagants i rocambolesques per sobreviure en el dia a dia d’un regim que sota Stalin arriba al paroxisme de la bogeria, un viatge pel desconcert de finals del segle XX, pels canvis socials i polítics, per l’esfondrament del comunisme.
Però sobre tot Viatjant amb cendres és el relat minuciós de l’amor d’un home per la seva companya i per la seva llengua. “Jo sóc la meva llengua” diu el protagonista. La llengua com a memòria i consciència. Viatjant amb cendres és un diari escrit abans de morir, a corre cuita durant els darreres mesos de vida, on Dovstoievsky, Canetti, Pasternak, Maiakovsky, Tolstoi, Molotov, el propi Rilke, Stendhal, Susan Sontag i Pla troben el seu lloc com a referents davant la perxplexitat del present.

I finalmet Viatjant amb cendres és el diari del viatge que fan les cendres de la dona estimada per Rusia, cercant el darrer refugi en el vent de les muntanyes del Caucas, a Derbent, la ciutat més antiga de la URSS, la Porta d’Alexandre el Gran, la Porta de totes les Portes.

Otros libros de NARRATIVA DE FICCION Ver todos

LEALTADES Y TRAICIONES
LONDRES-SARAJEVO
MILLOR D'ANAR ES TORNAR, EL
LO MEJOR DE IR ES VOLVER
CUENTOS SALVAJES