L’hinduisme, una tradició viva. Presentació d'Edicions Advaitavidya

19 / 09 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Swami Satyananda Saraswati, Agustí Paniker i Naren Herrero

Presentació d'Edicions Advaitavidya, segell editorial nascut amb la finalitat de preservar i difondre el coneixement de les escriptures i les pràctiques tradicionals de la filosofia hindú. Entre les primeres obres publicades, en castellà i a poc a poc en català, es troben traduccions d'escrits de gran valor, biografies de mestres i recopilacions de l'ensenyança de Swami Satyananda Saraswati, una de les veus de referència de l'hinduisme a Europa. A l'acte, comptarem amb la presència del mestre i monjo hindú, d'Agustí Paniker, escriptor, editor i gran coneixedor de la cultura índia, i de Naren Herrero, periodista i escriptor especialitzat en ioga, cultura, filosofia i espiritualitat de l'Índia, que ens parlaran de diversos aspectes de l'hinduisme.

Swami Satyananda Saraswati. Monjo i mestre hindú. Especialista en advaita-vedānta, xivaisme del Caixmir i filosofia del ioga. Ha viscut la major part de la seva vida a l’Índia dedicat a l’estudi i la pràctica de l’hinduisme. Des de l’any 2009 resideix a Catalunya, on ha fundat l’associació Advaitavidya. Imparteix regularment el seu ensenyament a Espanya, Mèxic i Argentina. Ha creat Edicions Advaitavidya. És autor de L’hinduisme (2012), Mauna. L‘ensenyança del Silenci (2018) i Viveka. El discernimiento entre lo real y lo no real / Vairagya. El desapego (2018).

Agustín Pániker. Editor i escriptor. Director de l'editorial Kairós. És professor en el Màster en Ciències de les Religions: Història i Societat de la Universitat Pablo Olavide de Sevilla. Col·labora en diferents mitjans de comunicació i freqüentment imparteix seminaris i conferències sobre diferents aspectes de l'Índia i Àsia. Ha publicat El jainismo (2001), Índika: Una descolonización intelectual (2005), Los sikhs (2007), El sueño de Shitala (2011), La sociedad de castas (2014) i Las tres joyas. El Buda, su enseñanza y la comunidad (2018).

Naren Herrero. Periodista i escriptor especialitzat en ioga, cultura, filosofia i espiritualitat de l'Índia. És professor de hatha ioga, formador de professors. Imparteix cursos d'història, filosofia i mitologia del ioga a Espanya, Mèxic i el Regne Unit. Creador del bloc d'hinduisme "Hijo de vecino". És autor dels llibres Kumbha Mela (2015) i Hinduismo para la vida moderna (2019).

Tornar