Presentació - «Respirando fuego» (Ediciones Península)

04 / 04 / 2019 (19:00h - Llibreria Altaïr)

Amb David Meseguer i Karlos Zurutuza

Els kurds són el poble més gran del món sense estat propi. Quaranta milions de persones que comparteixen llengua i cultura però viuen repartides entre Turquia, Iran, Iraq i Síria. De vegades, fins i tot, ha estat un poble que per al món sencer ni tan sols apareixia al mapa, literal i figuradament. Això va canviar l'any 2014, quan els kurds van resistir a Kobani (Síria) l'avanç del llavors imparable Estat Islàmic. Els kurds tornaven a existir per a molts, però la realitat és que el seu projecte polític i social sempre havia existit.

A «Respirando fuego» (Edicions Península) descobrirem com pensa i viu un dels pobles més antics de l'Orient Mitjà, víctima d'una successió de traïcions i promeses incomplertes que els han relegat a viure als vorals de la història. Escriuen sobre el tema dos experts en la matèria: David Meseguer, periodista freelance que ha informat de les guerres de Síria, Líbia i l'Iraq i ha posat un èmfasi especial a explicar el conflicte kurd, i Karlos Zurutuza, periodista especialitzat en cobrir notícies relacionades amb els drets humans i zones de conflicte en països com l'Afganistan, l'Iraq, Líbia o Síria.

El dijous 4 d'abril a les 19h presentarem «Respirando fuego» amb els dos autors i xerrarem sobre l'avui del poble kurd i els seus anhels de futur.

Tornar