Col·loqui - La mirada d'Altaïr: Japó

21 / 03 / 2019 (19h - Llibreria Altaïr)

Amb Roger Ortuño

Un restaurant no és només un lloc on menjar, i molt menys al Japó. Cada restaurant on posem els peus ha de ser una finestra des de la qual observar i descobrir la cultura japonesa. A través del paladar, veurem més enllà; un cop vegem més enllà, el paladar degustarà sabors amagats. Menjant on mengen els japonesos en el seu dia a dia s'aprecia com la seva cuina i els seus menjars són part d'una cultura amb profundes arrels tradicionals. La taula és una finestra oberta per conèixer les particularitats del territori i la cultura dels que hi viuen.

Cal conèixer, també, pinzellades d'una història que dóna sentit a la gastronomia nipona actual. Per exemple, que durant més de mil anys la carn va estar prohibida al país i que la manca d'aliments durant la Segona Guerra Mundial va significar la recuperació de les dietes més tradicionals, basades en l'arròs i els vegetals. Un altre tret definitori del Japó és la seva gran diversitat de paisatges, cadascun amb els seus recursos comestibles particulars. Les cuines de cada regió són l'eina perfecta per endinsar-se en la seva realitat. Així entendrem com de la necessitat universal del menjar, cada regió ha elaborat una cuina capaç de fer meravelles amb els recursos disponibles i convertir els ingredients més humils en una festa gastronòmica.

Per saber molt més del Japó, la seva cultura i la seva gastronomia et convidem aquest dijous 21 de març al Fòrum Altaïr, on parlarem amb en Roger Ortuño, especialista en gastronomia japonesa i gran coneixedor del país i la seva gent.

Tornar