Col·loqui - La mirada d'Altaïr: Sant Petersburg

22 / 01 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Patricia Almarcegui, Maura Sánchez i Gonzalo Pascual

Assentada sobre el delta del riu Neva, Sant Petersburg va sorgir de la fantasia d'un tsar. Pere I (1672- 1725) va somiar amb una ciutat majestuosa oberta al mar i a Occident, una "finestra a Europa" símbol d'expansió i modernitat. Els seus plans es van materialitzar amb un esforç sobrehumà que va costar milers de vides, i que van donar com a resultat la que es convertiria en capital del país fins el 1918. Tot i això, aquest anhelat bastió estratègic, centre neuràlgic i comercial i motor polític i cultural de la nova Rússia va ser també escenari d'èpoques turbulentes, com la revolució bolxevic de 1917 o els bombardejos i la fam durant la Segona Guerra Mundial.

Avui Sant Petersburg s'erigeix orgullosa com la capital cultural de Rússia; una ciutat de museus i galeries, com l'imponent Ermitage, amb un ric patrimoni arquitectònic que permet llegir la seva història en cada espai i monument.

Conversarem sobre el seu passat, present i futur amb Patricia Almarcegui, escriptora i professora de Literatura Comparada que fa més de vint anys que dedica la seva recerca al viatge. Entre els seus llibre es troba "La memoria del cuerpo", una novel·la ambientada a Rússia que la va portar a residir a Sant Petersburg. Amés, en Gonzalo Pascual i la Maura Sánchez, responsables de Kalimera Estudio, ens presentaran el projecte Viajes Expandidos, una nova forma de viatjar que amplia l'experiencia del viatge no limitant-lo únicament a l'estada a la destinació, sino que inclou experiències prèvies i posteriors que l'amplien i enriqueixen. Juntament amb la Patricia, ens donaran a conèixer una proposta de viatge única per conèixer a fons la ciutat de St. Petersburg.

 

Col·labora:

Kalimera Estudio, un estudi de creatividad cultural que idea, dissenya i produeix projectes interdisciplinars connectant la cultura i les humanitats amb les indústries creatives de la gastronomia i el turisme.

Tornar