Col·loqui - Més que un país: Armènia

08 / 01 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Virginia Mendoza, Ani Khachatryan, Xavier Moret i Pere Ortín

Col·loqui amb motiu de la presentació del llibre «Heridas del viento. Crónicas armenias» (La Línea del Horizonte), de la periodista i antropòloga Virginia Mendoza. L'autora conversarà amb Ani Khachatryan, especialista en literatura armènia, Xavier Moret, periodista i escriptor, autor de «La memoria del Ararat» (Península), i Pere Ortín, Director d'Altaïr Magazine.

«Heridas del viento. Crónicas armenias» és un conjunt d'històries que retraten la complexa realitat d'Armènia, país que manté més del doble de la seva població en la diàspora. Armènia és memòria, dolor i una capacitat indomable per sobreviure. Virginia Mendoza va viure un any i mig en aquest país del Caucas i, en aquesta obra, recull el testimoni d'alguns dels últims supervivents del genocidi de 1915, visita als yazidís o als cristians molokans, bevedors de llet; parla amb la vídua del constructor d'un temple subterrani per salvar a la humanitat del foc o amb la neta d'una esclava... Un llibre fet d'històries impossibles, però certes. Tot, sota l'atenta mirada del mont Ararat, que, tot i que pertànyer actualment a Turquia, segueix considerant-se el símbol nacional.

Virginia Mendoza. Periodista i antropòloga, ha publicat les seves cròniques a mitjans com Jot Down, Frontera D, Píkara Magazine o El Puercoespín, entre altres, i habitualment ho fa a Yorokobu, Altaïr, Ling i Plaza. És també autora de Quién te cerrará los ojos. Historias de arraigo y soledad en la España rural (Libros del K.O, 2017).

 

Col·labora:

Resultat d'imatges de la linea del horizonte ediciones

 

Tornar