Sant Jordi 2019 - Horaris de les signatures

ANNA PASCUAL
Professora d'escriptura i llibretera, l'Anna Pascual va cursar la llicenciatura d'Història i un màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament. Amb aquest bagatge s'entén perquè «Entre les cendres del migdia», la seva primera novel·la, ens porta fins al París de la bohèmia i l'art. Una magnífica representant de la nova fornada d’escriptors de casa nostra que arriben per revitalitzar el panorama literari català.

ENTRE LES CENDRES DEL MIGDIA
Editorial Trípode

JORDI CARRIÓN
De Tarragona a Buenos Aires i de Chicago a Barcelona, la vida l'ha portat per molts destins diferents. En la literatura ha plasmat sempre la seva passió pel viatge, tenint com a resultat una llarga llista d’obres traduïdes a quinze idiomes. S’ha prodigat tant en la ficció -la tetralogia Las huellas- com en la no ficció-Australia. Un viaje o Librerías-, a més de publicar regularment a mitjans com The New York Times En Español o La Vanguardia. Un referent de la literatura espanyola actual.

LLIBRERIES
Editorial Navona

 

CHOO WAIHONG
Fins l’any 2006, Choo Waihong treballava com advocada per a grans empreses de Singapur i Califòrnia. Ho va deixar tot per buscar les seves arrels. Aquesta la cerca la va portar fins a una vall de la Xina on viu la tribu dels mosuo; va arribar com a turista i s’hi va quedar a viure. Actualment, és l’única persona no mosuo que coneix a fons les tradicions d’un poble on les dones porten la veu cantant.

LA TRIBU DE LAS MUJERES
Ediciones Península

 

LLIBERT FERRI
Reporter i corresponsal de TV3 a la Unió Soviètica i Europa de l’Est durant vint anys, Llibert Ferri va ser testimoni directe d’un dels fets més importants de la història europea recent: l’esfondrament dels règims comunistes. Com a escriptor ha firmat un total de vuit obres i amb «L’ombra dels anys», la més personal de totes elles, repassa la castigada Europa d’entre el final de la Guerra Civil Espanyola i la caiguda del Mur de Berlín. Segueix col·laborant assíduament amb el diari Ara.

L'OMBRA DELS ANYS
Angle Editorial

JORDI CRUZ
Meteoròleg i escriptor, l’equilibri perfecte per tal de narrar fidedignament els fets terribles que van tenir lloc l’any 2000 a la muntanya de Balandrau, quan una gran tempesta de neu i vent -el torb- va atrapar durant dies i nits a diversos grups d’excursionistes. Amb aquesta impressionant obra, Jordi Cruz s’ha destapat com una de les grans revelacions literàries de l’any.

3 NITS DE TORB I 1 CAP D'ANY
Símbol Editors

 

MIA COUTO
Pregoner del Sant Jordi d’enguany a Barcelona, Mia Couto és un dels escriptors africans més importants -si no el més important- del moment. Nascut a Moçambic l’any 1955, va iniciar-se en el món de l’escriptura a través del periodisme i la poesia. Més endavant vindrien les seves grans obres literàries, tòtems de les lletres africanes, com La confessió de la lleona, Cada hombre es una raza, Trilogía de Mozambique o Terra Somnàmbula. Una veu literària eterna.

TERRA SOMNÀMBULA
Edicions del Periscopi

 

XAVIER ALDEKOA
Després de graduar-se en Periodisme, Xavier Aldekoa viatja per primer cop al continent que es convertirà a l’instant en la seva casa periodística i literària: l’Àfrica. Des de llavors ha cobert informacions sobre conflictes i temes socials a Somàlia, RD Congo, Sudan de Sud, Angola, Mali, Zimbabwe i més de 40 països africans. Avui en dia ja està consolidat com un dels grans referents del periodisme a l’Àfrica, a més de ser cofundador de la revista 5W i la productora social i independent Muzungu.

INDESTRUCTIBLES
Columna Edicions

OUSMAN UMAR
Amb 12 anys, Ousman Umar va marxar del seu país natal, Ghana. Cinc anys després, creuant el desert a peu i el mar amb pastera, va arribar a Europa. Des d’aquí lluita a través de la seva ONG Nasco per brindar equipaments i educació a Ghana per infants que es trobin en la seva mateixa situació que a ell el va obligar a migrar; també col·labora amb Proactiva Open Arms. A través de la literatura a trobat la millor forma de transmetre la seva història i recordar als que mai van arribar a Europa.

VIATGE AL PAÍS DELS BLANCS
Rosa dels Vents

 

XAVIER ALDEKOA
Després de graduar-se en Periodisme, Xavier Aldekoa viatja per primer cop al continent que es convertirà a l’instant en la seva casa periodística i literària: l’Àfrica. Des de llavors ha cobert informacions sobre conflictes i temes socials a Somàlia, RD Congo, Sudan de Sud, Angola, Mali, Zimbabwe i més de 40 països africans. Avui en dia ja està consolidat com un dels grans referents del periodisme a l’Àfrica, a més de ser cofundador de la revista 5W i la productora social i independent Muzungu.

INDESTRUCTIBLES
Columna Edicions

DAVID MESEGUER
Doctorat en Periodisme, és un reporter independent que ha publicat al diari Ara i a mitjans internacionals com France 24, Russia Today i Associated Press. Durant els darrers deu anys ha presentat notícies i històries multimèdia procedents de Turquia, els Balcans, Kurdistan (Iraq, Síria i Turquia), el Sàhara Occidental, Tunísia, i Líbia. Juntament amb Karlos Zurutuza, periodista tot terreny com ell, publica ara un llibre on desgrana la història del poble kurd.

RESPIRANDO FUEGO
Ediciones Península

 

JOAN BENESIU
Joan Benesiu és el pseudònim de l’escriptor valencià Josep Martínez Sanchís. Guardonat pels seus contes i el premi de novel·la Ciutat de Xàtiva 2007, Benesiu compagina la seva faceta d’escriptor amb classes de filosofia a un institut de secundària. La seva veu narrativa, personal i enigmàtica, el converteix en un dels grans noms de la literatura valenciana actual.

SEREM ATLÀNTIDA
Edicions del Periscopi

 

XAVIER MORET
Nascut a Barcelona el 1952, Xavier Moret va estudiar Filologia Anglesa i Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb només trenta anys va escriure la seva primera novel·la, però no va ser fins 1998 que va publicar el seu primer llibre de viatges: Amèrica, Amèrica. Amb Islàndia, l’illa secreta li va arribar el gran reconeixement dins el món del periodisme de viatges, al que està vinculat com a reporter des de 2006 en El Periódico. Dir Xavier Moret és dir viatge.

TRAS LOS PASOS DE LIVINGSTONE
Ediciones Península

SERGI VICENTE
Sergi Vicente es va llicenciar en Periodisme i poc després va entrar com a reporter a TVE de Catalunya. Durant la cobertura informativa d'un comboi humanitari per Àfrica li va despertar la passió per conèixer altres mons. El 2002, va deixar la feina i es va plantar a la Xina amb un visat de professor d'anglès. Allí va acabar convertint-se durant dotze anys en el corresponsal a la Xina per a TV3. Actualment és director de betevé, el mitjà de comunicació públic de Barcelona.

XINA FAST FORWARD
Ara Llibres

 

RAMÓN LOBO
Nascut l’any 1955 a Veneçuela, es va dedicar al periodisme convencional fins que l’any 1992, treballant pel diari El País, va marxar a Sarajevo per cobrir la guerra dels Balcans. Durant els vint anys posteriors va informar des d’Iraq, Afganistan, Kosovo, Bòsnia, Haití, Líban i pràcticament la totalitat dels països africans. Actualment col·labora amb mitjans com InfoLibre o El Periódico i es dedica a la seva faceta d’escriptor. Ha publicat sis llibres, sent l’últim d’ells El día que murió Kapuscinski.

EL DÍA QUE MURIÓ KAPUSCINSKI
Círculo de Tiza

 

FRANCESC PEIRÓN
Llicenciat en Periodisme, va arribar a la redacció de La Vanguardia l’any 1986. Inicialment com a especialista de tribunals i successos, finalment va fer el salt a la secció internacional del diari. El 1997 va rebre la invitació per participar en un programa del Departament d'Estat dels Estats Units i va descobrir el país des d’un nou prisma. Es va mudar a Nova York -ciutat a la qual dedica la seva última obra literària- i des de llavors exerceix allí com a corresponsal del diari barceloní.

ME LLAMO NUEVA YORK
Ediciones Península

MARIO TRIGO
Nascut a Torrelavega l’any 1980, Mario Trigo es va formar com a jurista a Santander i com a traductor a Granada, tot i que la vocació el va conduir cap al camí del dibuix i la il·lustració. Enamorat del viatge i la literatura, en l’actualitat és el cap de redacció d’Altaïr Magazine, on també firma quaderns de viatge il·lustrats.

VIAJES DIBUJADOS
Altaïr Revista

 

MARCOS PRIOR
El prolífic Marcos Prior és un dibuixant i il·lustrador que compta amb un gran reguitzell de col·laboracions amb editorials diverses i agències de publicitat. A títol personal ha publicat fins a quatre còmics amb Astiberri i una novel·la gràfica amb Diábolo Ediciones. Si això no fos prou, també ha treballat com a guionista per a còmics i novel·les gràfiques. Un autor polifacètic que també va col·laborar activament amb el número especial d’Altaïr Magazine Viajes dibujados.

VIAJES DIBUJADOS
Altaïr Revista

 

GABI MARTÍNEZ
Amb la seva primera novel·la, Gabi Martínez (Barcelona, 1971) va ser seleccionat com un dels cinc autors més representatius de l’avantguarda espanyola dels últims vint anys. Des de llavors la seva carrera literària no ha fet més que recollir reconeixements i fins i tot adaptacions al còmic. Amb els anys el seu característic estil narratiu ha anat madurant fins a convertir-se en una de les veus amb més personalitat del panorama literari espanyol de la no ficció.

ANIMALES INVISIBLES
Capitan Swing / Nórdica

MARTA ORRIOLS
Malgrat formar-se principalment com a historiadora de l’art, Marta Orriols va estudiar paral·lelament escriptura creativa i guió cinematogràfic. Ha col·laborat amb mitjans com Núvol o la revista cultural Catorze, on avui en dia encara publica crítiques culturals i literàries. El seu primer llibre, Anatomia de les distàncies curtes, va ser un èxit de crítica i públic; la història es repeteix amb la seva segona obra, l’aclamada Aprendre a parlar amb les plantes.

APRENDRE A PARLAR AMB LES PLANTES
Edicions del Periscopi

SABRINA AKHTAR
De pare pakistanès i mare espanyola, Sabrina Akhtar (1982, Berga) abandera la visibilització dels mestissos, els eterns oblidats. Optometrista de professió, es dedica també a l’art i a l’activisme. Amb la seva primera novel·la, Bastarda, ens transporta a una realitat barcelonina desapercebuda per molts: el dia a dia de la comunitat pakistanesa a la ciutat i el xoc cultural entre occident i orient. Un llibre que és tot un cop de puny literari a l’estómac.

BASTARDA
La Vocal de Lis

 

- Sant Jordi 2019 -