La mirada d'Altaïr: Grècia i Creta

19 / 12 / 2019 (19:00h - Llibreria Altaïr)

Amb Antonio Prunés i Jordi Alsina

Lleugerament més petita que Catalunya, la península grega del Peloponès encarna de manera molt representativa la història d'una de les nacions més antigues del món. Per aquí han desfilat al llarg dels segles la civilització micènica, la grega de les ciutats-polis, la romana, la bizantina, la veneciana, l'otomana i, com no podia ser d'altra manera, la revolta que va germinar en el present Estat grec. Un litoral retallat que combina petites cales i platges d'aigües turqueses amb abruptes paisatges interiors formats per serres nevades i altiplans.

A mig camí entre la Grècia continental i Egipte, Creta és diferent a la resta d’illes gregues. La influencia d’altres civilitzacions com la minoica, anterior a la grega, fa que la seva realitat cultural tingui una riquesa diferent a la de la resta del país que es perllonga fins al dia d’avui.

Per aprofundir en aquestes diferències culturals, històriques i polítiques dins de Grècia comptarem amb la presència de dos experts Altaïr, l’Antonio Prunés, filòleg i traductor resident a Grècia des de fa 14 anys, i en Jordi Alsina, antropòleg i resident a Creta.

 

Tornar