TRADICIONS DEL PALLARS I DE LA RIBAGORÇA.
PRIMERS TREBALLS DE FOLKLORE 1924-1934

TRADICIONS DEL PALLARS I DE LA RIBAGORÇA.
Ficha Técnica
Editorial:
GARSINEU EDICIONS. TREMP
Año de edición:
Materia
ANTROPOLOGIA-ETNOGRAFIA
ISBN:
978-84-96779-92-1
EAN:
9788496779921
Páginas:
130
Idioma:
CATALA

13,00 €
Sin stock, disponible en breve
Comprar

Amb aquest títol es publica un llibre inèdit de Ramon Violant i Simorra sobre el Pallars i l’Alta Ribagorça.
Des de l’any 1994 l’Ecomuseu de les valls d’Àneu, ha treballat per reivindicar i donar a conèixer l’obra Ramon Violant i Simorra (1903-1956), important estudiós de la cultura popular del Pallars i del Pirineu. Ara amb el suport de l’Obra Social La Caixa i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya s’ha pogut reprendre aquesta important tasca de recuperació de la seva obra.
L’any 2000 s’havia dut a terme la publicació del primer volum de la col·lecció “Biblioteca Ramon Violant i Simorra”, La vida pastoral al Pallars. Ara, dins aquest projecte s’ha pogut donar continuïtat a aquella iniciativa amb el segon volum, Tradicions del Pallars i de la Ribagorça. Primers treballs de folklore (1924-1934), posant de nou a l’abast del públic, les primeres obres de Ramon Violant, publicades fa més de 80 anys. Aquests treballs ara reunits s’adrecen, a causa de la seva natura generalista i no especialitzada, a tots els lectors.
L’obra, que aplega 43 articles d’aquest primers anys de treball de Ramon Violant, ha estat copublicada entre l’editorial Garsineu de Tremp i l’Ecomuseu de les valls d’Àneu. S’hi poden trobar notícies de pràctiques religioses populars (aplecs, mares de déu, etc) fins a supersticions i narracions populars sobre bruixes i altres, jocs i entreteniments infantils i reculls de dites i expressions populars. La publicació ha comptat amb un estudi introductori, on es repassa la trajectòria professional i la producció bibliogràfica de Ramon Violant, a cura del professor Ramon Miró Baldrich.

Otros libros del autor Ver todos

VIDA PASTORAL AL PALLARS, LA
LLIBRE DE NADAL, EL

Otros libros de ANTROPOLOGIA-ETNOGRAFIA Ver todos

100 GEGANTS. PETITA GUIA DELS GEGANTS DE CATALUNYA
CALENDARI DE FESTES AMB FOC
BALL DELS 7 PECATS CAPITALS, EL
50 FIESTAS POPULARES DE ESPAÑA QUE DEBES CONOCER
ISIL I LES FALLES (1957)