SEPULTURA DE BANDOLER -AROLA

SEPULTURA DE BANDOLER -AROLA
Ficha Técnica
Editorial:
AROLA EDITORS
Año de edición:
Materia
NARRATIVA HISTORICA
ISBN:
978-84-96639-19-5
EAN:
9788496639195
Páginas:
303
Colección:
LA MILOCA
Idioma:
CATALA

13,00 €
Sin stock, disponible en breve
Comprar

La derrota de 1714 a mans del primer Borbó espanyol, Felip d’Anjou, destrueix l’edifici polític de Catalunya, afecta la vida quotidiana i provoca en Pere Joan Barceló i Anguera l’odi etern als Borbons, convençut que són el principal flagell de Catalunya.
Alguns historiadors —i encara poetes com l’altíssim Verdaguer— s’han deixat enganyar pel calumniós qualificatiu de bandoler que fins i tot polítics molt nostrats han vessat damunt la figura del guerriller Carrasclet. Investit del grau de coronel de l’exercit austríac, s’enfronta als filipistes i al reial i botifler cos dels Mossos d’Esquadra, de recent creació, dins del marc d’una anticipada patria. Un quadre enigmatic pot fer trontollar la successió a la corona espanyola i suscita un seguit d’interrogants que s’eternitzen. ?El Borbó no demanara mai perdó per l’anorreament de la nació i pels ultratges soferts per Catalunya? ?Tornaran algun cop la sobirania al nostre poble? ?Fins quan la negació de la propia identitat, la pressió fiscal, la manipulació de la historia?
Tot el romanticisme de l’home vexat per una tirania, que es veu obligat a llençar-se a la muntanya i a perseverar-hi. El simbolisme polític de cabdill irredemptista dignifica la persona d’un guerriller catala a qui les circumstancies polítiques han donat sepultura de bandoler.

Otros libros de NARRATIVA HISTORICA Ver todos

REINA DE LOS CIPAYOS, LA
CRUZADAS VISTAS POR LOS ÁRABES, LAS [BOLSILLO TAPA DURA]
NOCHE DE INVIERNO [BOLSILLO]
OPERACIÓ CARAMEL
DIARIO DE LENA, EL