PRIMERS ESTIMULS SENSORIALS D'ANTONI GAUDÍ -AROLA

PRIMERS ESTIMULS SENSORIALS D'ANTONI GAUDÍ -AROLA
Ficha Técnica
Editorial:
AROLA EDITORS
Año de edición:
ISBN:
978-84-92839-33-9
EAN:
9788492839339
Páginas:
48
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
CATALA

16,00 €
En stock
Comprar

Les primeres sensacions visuals i tactils d’Antoni Gaudí han permes fer un itinerari sensorial per l’entorn on va transcórrer la seva infantesa. Les seves arrels mediterranies ens fan descobrir un bocí del Camp de Tarragona i, a la vegada, aproximar-nos a les raons profundes del seu gran repte personal: recrear la natura en els seus projectes.
La majoria d’autors que han investigat sobre la vida del famós arquitecte fan referencia a la seva infancia malaltissa, i a les llargues estades al mas de la Calderera. Insinuen com el contacte amb la natura i la dificultat de moviments —tenia reumatisme— el van predisposar a ser un nen solitari i observador.
El mas de la Calderera esta situat a la partida de la Clota, tocant a la riera de Maspujols, al terme de Riudoms i a 6 km de Reus. Assentat en l’amplia vall que fa la riera, esta encarat al mar, que des d’alla és una línia fina, i d’esquena a la serra de la Mussara. Aquest és el paisatge de l’itinerari sensorial que proposen els autors; un recorregut, pero, que solament es fa visible si el resseguim amb mirada d’infant. Aquesta acció ens permetra anar molt més enlla i fer un salt cap a les obres d’en Gaudí per descobrir-hi el rastre que han deixat aquests objectes senzills de la seva infancia i que avui podem observar en el seu entorn.
Aquest itinerari sensorial esta pensat per fer servir dos sentits: la vista i el tacte. Gracies a ells podrem fer un joc d’aparellament de formes, textures i colors que la natura ens ofereix espontaniament, amb les formes, textures i colors que va recrear Antoni Gaudí en les seves obres.