ESMORZARS DE FORQUILLA

ESMORZARS DE FORQUILLA

FREIXINET, LAIA

21,90 €
IVA incluido
Editorial:
ROSA DELS VENTS
Año de edición:
2024
Materia:
Cocinas del Mundo
ISBN:
978-84-18062-83-4
EAN:
9788418062834
Páginas:
176
Idioma:
CATALA
Encuadernación:
Cartoné

Descobreix la història, les receptes i els establiments de l'àpat més antic i suculent de la cuina catalana! L'esmorzar de forquilla és una de les tradicions catalanes més arrelades, un àpat antic i suculent que es veneren amb religiositat ciclistes, excursionistes, caçadors, mercaders i altres matiners amants del ben menjar. Cuinats a foc lent i amb ingredients humils i de temporada, els plats que componen un bon esmorzar de forquilla són el màxim exponent de la cuina popular catalana. Són plats contundents que es consumien durant els antics esmorzars dels pagesos i dels marxants el dia de mercat, i que els carregaven de força per afrontar una jornada llarga amb guisats, capipota, peus de porc, bacallà a la llauna, mandonguilles amb sípia i carn a la brasa, entre altres delícies gastronòmiques. Aquest llibre ens convida a redescobrir-los en un recull d'històries d'ara i d'abans, receptes domèstiques i de restaurants especialitzats en un recorregut pels millors establiments d'esmorzars del territori, de pelegrinatge obligatori.Reseñas: «No es pot pas negar que començar el dia encarant-se amb aquets aliments és una manera de començar fonamental; vull dir, amb uns bons fonaments». Josep Pla «A l'hora d'esmorzar hi ha dues Catalunyes: la del suposadament elegant brunch, d'inspiració nord-americana , propi dels esnobs i, sobretot, de Barcelona, i l'esmorzar de forquilla, propi de la Catalunya de les comarques». Jaume Fàbrega«L'esmorzar de forquilla és el gran àpat matiner, és la sublimació del desdejuni. Un esmorzar de forquilla és gairebé com un dinar. Com un dinar dels d'abans, és clar». Josep Arasa

Otros libros de Cocinas del Mundo

Ver todos
  • JAPÓN
    SINGLETON HACHISU, NANCY
    Las más emblemáticas de Japón -sushi, ramen, tempura- son apreciadas en el mundo entero. Con está obra, Nancy Singleton Hachisu, se nos muestra los platos típicos y regionales de la cocina japonesa. ...
    En stock

    49,95 €

  • ESPECIAS, LAS
    TURNER, JACK
    Durante siglos, las especias suavizaban los ácidos vinos, enmascaraban el hedor de los cadáveres y se usaban como afrodisíacos en las noches de bodas. Eran imprescindibles en la cocina, la medicina y el culto religioso; y, dada su escasez, símbolos de riqueza y poder: tanto en Oriente como en Occidente llegaron a valer más que los metales preciosos. Por ello, durante todo el me...
    En stock

    25,00 €

  • MI PRIMER LIBRO DE COCINA INDIA
    UPPAL, AMANDIP
    Un compendio de recetas típicas de la India explicadas de manera sencilla para aquellos que se inician en la cocina tradicional del país.El gusto por la buena mesa es una característica común a todas las regiones de la India y un elemento esencial en su vida familiar y cultural. Mi primer libro de cocina india invita a compartir esta deliciosa experiencia a través de las mejore...
    En stock

    22,90 €

  • ARROSSOS
    LLADONOSA I GIRÓ, JOSEP
    Tots els secrets i les receptes dels millors arrossos L'arròs és un clàssic de la nostra gastronomia i un dels plats més populars: des de l'arròs a la cubana que fa les delícies de petits fins a la festiva paella de llagosta o el tradicional arròs a la cassola. I per cuinar-lo amb èxit cal la saviesa i l'experiència que Josep Lladonosa, un dels mestres de la cuina catalana i qu...
    En stock

    21,90 €

  • RAMEN. FIDEOS Y OTRAS RECETAS JAPONESAS
    NILSSON, TOVE
    El ABC del Ramen, la sopa más popular de Japón, a cargo de la chef y escritora Tove Nilsson.Ramen. Fideos y otras recetas japonesas reúne deliciosas recetas para preparar caldos caseros con fideos ramen, soba (fideos de trigo sarraceno) o udon (fideos gruesos de harina de trigo), además de otras delicias de la cocina nipona como las gyozas (empanadillas japonesas), el okonomiya...
    En stock

    20,95 €

  • ¡OLÉ VEGAN!
    MADARIAGA, MADA
    Los platos de la gastronomía típica española, a través de recetas cien por cien veganas.La cocina vegana es un universo de sabor y experimentación cada vez con más adeptos, pero aún poco explorado... ¡Y esta es tu oportunidad de descubrirlo! ¡Olé vegan! no solo es una recopilación de recetas deliciosas clásicas de la cocina española, sino una guía perfecta para llevar una vida ...
    En stock

    21,95 €

Otros libros de la zona Cataluña

Ver todos
  • SI AQUEST CARRER FOS MEU
    KREMSER, STEFANIE
    Escrit amb tendresa i una gran vivacitat, "Si aquest carrer fos meu" és una passejada per les vint-i-dues adreces on l'autora ha viscut fins avui. Així, Stefanie Kremser s'endinsa en la narració autobiogràfica per traçar la memòria de les arribades i els comiats que ha experimentat al llarg dels anys en cinc països diferents, entre les Amèriques i Europa. A través de la seva mi...
    En stock

    18,50 €

  • OBLIGACIÓ MORAL DE DESOBEIR, L'
    JAHANBEGLOO, RAMIN
    Entre les formes de resistir al poder i de manifestar-nos a favor de la justícia i la igualtat, la desobediència civil i l'acció no-violenta són les que ens permeten dur més enllà la democràcia i exercir íntegrament la nostra naturalesa política. Jahanbegloo, que ha estudiat a fons el pensament dels grans activistes de la no-violència i ha estat espectador privilegiat de les ll...
    En stock

    12,00 €

  • BARCELONA. UNA BIOGRAFIA
    CALPENA, ENRIC
    La Barcelona que avui coneixem, que rep set milions i mig de turistes l'any i que és coneguda i elogiada a tot el món per la seva capacitat creativa i el seu esperit  innovador (la Nova York europea) i  per la seva capacitat industrial i el seu rigor i seriositat en els negocis fruit de les dinàmiques internes de més de 2000 anys d'història i del dia a dia dels seus successius ...
    En stock

    19,90 €

  • LEJOS DEL TÍBET
    WANGCHEN, THUBTEN / POUS MAS, MARIA TERESA
    He aquí el fascinante relato de la vida del venerable lama Thubten Wangchen. Se inicia con la huida de su pueblo natal, en el Tíbet, y prosigue con la peligrosa travesía por las montañas, su época de mendigo y de niño de la calle en Katmandú, los estudios y la vida espiritual en el monasterio personal del Dalai Lama en Dharamsala (India)? hasta la apertura de la Casa del Tíbet ...
    En stock

    17,00 €

  • DE AQUÍ A LA ETERNIDAD
    DOUGHTY, CAITLIN
    Fascinada por nuestro miedo generalizado a los cadáveres, la tanatopractora Caitlin Doughty se propuso descubrir cómo se preocupan otras culturas por los muertos. De aquí a la eternidad es un viaje global y envolvente que introduce rituales convincentes y poderosos casi desconocidos. En una zona rural de Indonesia, ve a un hombre limpiar y vestir el cuerpo momificado de su abue...
    En stock

    18,50 €

  • PIRENAICA
    IZAGIRRE, ANDER
    Montañas medio mágicas y hombres medio osos, un pueblo de pescadores chiflados y un Tour sin un solo cuerdo, una aldea cubista y un viento surrealista, osos eslovenos y peregrinos coreanos, una guerra que empezó por una señal de Stop y otra que acabó por tres vacas, monstruos tímidos y camareros gruñones, un país enano entre montañas gigantes, emperadores enamorados y condesas ...
    En stock

    19,95 €