CUINA DELS MONESTIRS
LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

CUINA DELS MONESTIRS
Ficha Técnica
Editorial:
FARELL, EL
Año de edición:
Materia
ANTROPOLOGIA DE LA ALIMENTACION
ISBN:
978-84-17116-07-1
EAN:
9788417116071
Páginas:
143
Idioma:
CATALA

17,00 €
Sin stock, disponible en breve
Comprar

En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de l’alimentació cartoixana de la Catalunya de l’edat moderna, a la vegada que s’endinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina d’Escaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de l’orde i en l’organització d’una cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir.

A començaments del segle XVIII, es va escriure el Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre, que ha restat inèdit fins a dia d’avui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que s’havien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem «llibre de cuina», s’afegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de l’edat moderna i, en concret, de l’alimentació del clergat regular.

Otros libros de ANTROPOLOGIA DE LA ALIMENTACION Ver todos

TASTE OF AMERICA, THE
CLOTXA I LA SEUA FESTA, LA
CORDOBA GASTRONOMICA
TRANSFORMA LA TEVA SALUT
DE COMERSE EL MUNDO