Ajuda eBooks


Què és un eBook?

Un eBook és un llibre en format electrònic o digital.
Està confeccionat per a ser llegit a qualsevol tipus d’ordinador o a dispositius específics com els lectors de tinta electrònica, o inclús, a ordinadors de butxaca o telèfons mòbils.

Drets d’ús

Els eBooks tenen drets d’ús restringits per a poder protegir els drets d’autor, controlats mitjançant la gestió digital de drets: DRM (digital rights management).
Podràs llegir el teu eBook tants cops com vulguis i al dispositiu que desitgis, però no podràs imprimir-lo il·limitadament ni passar-lo a un dispositiu que no estigui autoritzat.
Per a gestionar aquests drets es fa servir un identificador Adobe ID, que és una forma d’assegurar que un eBook pertany a una sola persona. Així s'evita la còpia il·legal.
Obtenir un Adobe ID és molt senzill i tan sols s’ha d’especificar nom, cognoms i email.
També hi ha eBooks lliures de drets d’ús.

Informació d’interès abans de realitzar la compra

Abans de realitzar la compra d’un llibre electrònic has d’assegurar-te que el teu ordinador, e-reader o tablet pugui llegir eBooks amb DRM.

Per a llegir els nostres eBook:

. En el seu PC o MAC necessita instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions.

. En un IPad/Iphone o dispositiu Android haurà d’instal·lar l’aplicació gratuïta BlueFire Reader (Ipad/Android) o qualsevol altra aplicació que permeti la lectura d’eBooks amb DRM.

. En altres dispositius amb software específic haurà de consultar el manual del mateix per assegurar-se que pugui llegir el format DRM.
(ex. Kindle té DRM propi, així que només pot obrir llibres comercialitzats per Amazon).

Requisits previs per a poder descarregar un eBook

1.- Instal·la el programa gratuït Adobe Digital Editions (per a poder gestionar els teus eBooks)
2.- Certifica els teus permisos sobre el llibre electrònic adquirit mitjançant un Adobe ID
3.- Comprova que tot és correcte amb un test de prova

Per a descarregar un eBook, necessites tenir instal·lat el software gratuït Adobe Digital Editions a un ordinador de sobretaula o portàtil amb, com a mínim, 6Mb d’espai lliure al disc dur. Per a certificar els teus permisos sobre el llibre electrònic adquirit és necessari que autoritzis Adobe Digital Editions amb un compte Adobe ID.

Quins avantatges té autoritzar el meu equip/s amb un compte Adobe ID?

La utilització de l’Adobe ID com a identificador del teu equip et permetrà conservar la propietat del llibre electrònic si perds o formateges l’equip.
A més, fent servir el mateix Adobe ID podràs descarregar el mateix eBook a diferents equips (en cas contrari, només el podrás llegir des del primer dispositiu on l'hagis descarregat). Obtenir un Adobe ID és un procés senzill i ràpid que consisteix en fer un clic sobre el botó groc CREATE A ADOBE ACCOUNT i introduir posteriorment unes dades com el teu correu electrònic. Per a autoritzar el teu equip pots inserir el teu Adobe ID durant la instal·lació o posteriorment des de l’opció Adobe Digital Editions Autoritzar equip...

Com descarregar un llibre a www.altairlibreria.com

Per a comprar un eBook, un cop trobat el llibre que busques, cal complimentar les dades i a continuació realitzar el pagament amb targeta de crèdit o PayPal. Seguidament rebràs un email confirmant que has efectuat la teva compra i detallant el link per a realitzar la descàrrega de l’eBook.

Cal accedir a Registre/Login, a la nostra web, i des de Menú del meu compte, Les meves comandes, on trobaràs el link per la descàrrega.

Cada llibre té el seu link de descàrrega. És molt important que tinguis instal·lat l’Adobe Digital Editions al teu ordinador. Acabat el procés, ja pots gaudir de la seva lectura.

Vols saber-ne més o t’han sorgit dubtes? Formats disponibles per als eBooks.

Entre els formats més utilitzats pels llibres electrònics es troben els següents:
-PDF. Entre els seus avantatges, es pot citar la seva portabilitat i el seu estandardització  ISO. És el format més utilitzat degut al seu fàcil maneig a l’enorme parc instal·lat de PCs, ordinadors portàtils i netbooks. Pel que fa als seus inconvenients, es pot citar que no és repaginable, com per exemple, Mobipocket o l’estàndard EPUB.
-Mobipocket (.prc,. mobi).
-Amazon Kindle(.azw)  És el format creat per a donar suport al lector de llibres electrònics comercialitzat per Amazon. Està basat en Mobipocket, amb una petita diferència a l’esquema del número de sèrie (utilitza un asterisc en lloc del signe del dòlar) té el seu propi format DRM.
-eReader(.pdb), de Palm Digital Media, amb un bon suport per part d’smartphones i pdas, ja que hi ha versions del software de lectura per a IPhone, PalmOS, Symbia, BlackBerry, Windows Mobile...
-Microsoft Reader (.lit), és un dels formats més antics, creat a l’any 2000; es llegeix amb Microsoft Reader, una aplicació gratuïta de l’empresa de Seattle, i originàriament estava pensat per l’ús en PDAs.
-EPUB. És un format orientat a l’ús en dispositius de tinta electrònica, és el de creació més recent (2007), i conjuntament amb PDF és l’únic amb suport internacional, al haver estat adoptat per l’IPDF.
-FictionBook.

Impressió i còpia d’eBooks.

El contingut de l’eBook es pot imprimir i/o copiar si aquests permisos han estat autoritzats per l’editor. Pots comprovar quins són els drets o permisos que han estat configurats per a cada llibre: impressió i/o còpia a la fitxa particular de cada eBook.
La utilització de l’Adobe ID com a identificador al teu equip, et permetrà conservar la propietat del llibre electrònic si perds o formateges l’equip.
A més, fent servir el mateix Adobe ID podràs descarregar el mateix eBook a diferents dispositius.

Ús de dispositius lectors de llibres

Les pàgines apareixen a la pantalla i amb Adobe Digital Editions pots passar-les una a una, o saltar d’una a una altra com vulguis. L’eBook et permet fer, per exemple, cerca de paraules o endreçar els teus llibres de maneres diferents. A més, si l’editor ho ha permès, el text pot ser imprès i/o copiat al portapapers. Les eines i utilitats de l’Adobe Digital Editions són molt senzilles de fer servir.
Adobe Digital Editions funciona també com una autèntica biblioteca al teu ordinador permetent endreçar els teus eBooks de maneres diferents.

Avantatges

Els eBooks es compren online, sense esperes ni despeses d’enviament i tenen una disponibilitat immediata.
No hi ha despesa en paper ni tinta pel que el preu de venda és més baix que el llibre imprès i són respectuosos amb el medi ambient.