Agenda / Fòrum

Col·loquis 20 JUN Llibreria Altaïr - 18h

Mars i oceans - Col·loqui amb Natalia Via-Dufrense

Amb Natalia Via-Dufrense i Mireia Sanz

Mars i oceans - Col·loqui amb Natalia Via-Dufrense

Ens envolten 5 oceans. Ens envolten 57 mars. Amb les illes, les costes, els esculls, els penya-segats, les masses coral·lines. I en els fons milions d'espècies i nombrosos tresors coberts per la llegenda i el mite. Animals de superfícies i altres éssers que habiten a les profundes, fosques i gèlides regions abissals. Hi ha poemes, cançons, faules i relats d'aquests “cossos d'aigua”. Són mars i oceans que ens donen vida i futur. Són espais aquàtics que han recorregut i recorren pescadors, aventurers, biòlegs, viatgers, exploradors… Mars i oceans són font de vida. I d'històries.

El cicle “Mars i oceans” reunirà 6 convidats a Altaïr perquè reflexionin sobre la importància dels mars i els oceans en les seves vides i professions. Escriptors, corresponsals, esportistes d'elit, aventurers i creadors de continguts donen forma a aquesta col·lecció de diàlegs que parlen “de”, “des de” i “sobre” l'aigua salada i les seves històries. Aquest cicle de converses viatgeres, organitzat per MSC Cruceros i el Màster en Periodisme de Viatges del Gabinet de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, té com a objectiu “conversar” sobre les històries que envolten aquests llocs de vida blava. De l´Atlàntic al Pacífic, passant per costes, illots, ports i badies, reflexionarem sobre la importància d´aquests llocs i explorarem les formes en què van ser, són i podran ser comptats.  

Ens submergirem en històries -viscudes o imaginades- que ens portaran a un viatge real o literari per l'oceà Àrtic, l'Atlàntic Nord, l'Atlàntic Sud, el Pacífic Nord, el Pacífic Sud, l'Índic i l'Oceà Austral. A bord d'històries, paraules i projectes viatgers recorrem el Mar Caspi, el Negre, el Roig, el Mediterrani, l'Adriàtic, el d'Aràbia, el del Golf Pèrsic… Són 6 xerrades úniques que conviden a entendre, des de diferents mirades, la importància d'aquests espais. És una aventura de mars, oceans i paraules.

El dia 20 de juny la protagonista del cicle sobre mars i oceans serà la Natalia Via-Dufrense amb la xerrada 'Aventura marina: de Barcelona 92 a la Copa Amèrica 2024'. Esportista professional de vela i guanyadora de la medalla de plata en els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i Atenes 2004, la Natalia es defineix com una apassionada del mar, la naturalesa i de la llibertat que aquests t'ofereixen. Amb més de trenta anys d'experiència en el món de la navegació, la seva estima per aquest esport i pel mar continuen sent tan intensa com el primer dia. No us perdeu aquesta xerrada tan marina moderada per la periodista Mireia Sanz!

Tornar a les notícies