SOMORROSTRO. CRONICA VISUAL D'UN BARRI OBLIDAT [CAT-CAS-ENG]

SOMORROSTRO. CRONICA VISUAL D'UN BARRI OBLIDAT [CAT-CAS-ENG]
Ficha Técnica
Editorial:
LINIAZERO EDICIONS
Any d'edició:
Matèria
FOTOGRAFIA
ISBN:
978-84-936946-6-1
EAN:
9788493694661
Pàgines:
96
Enquadernació:
ILUSTR. TAPA DURA
Idioma:
VARIS IDIOMES

20,00 €
En stock
Comprar

El Somorrostro va ser un barri d’origen incert situat a les platges de la Barceloneta, més enllà del que avui és l’Hospital del Mar. S’hi va aplegar gent vinguda de diferents indrets, que vivia en barraques, en una situació molt degradada. Potser si avui encara és recordat és perquè hi va néixer Carmen Amaya, la gran bailaora, i va ser escenari de la película Los Tarantos (1962). El 1966 el barri va ser arrasat, coincidint amb la vinguda del general Franco a Barcelona per presenciar unes maniobres militars.
Manel Gausa va tenir ocasió d’anar un diumenge al Somorrostro, animat per una companya de la ràdio que hi feia serveis socials i que l’hi va acompanyar. Això el va introduir entre la gent que hi vivia i li va permetre fotografiar amb comoditat. Les fotos són d’un mateix dia de l’any 1958, en plena època franquista.
Aquest és un reportatge únic del Somorrostro: quan Gausa va voler tornar-hi al cap d’uns dies, amb alguns companys fotògrafs, la guàrdia civil els ho va impedir. Era un barri que Barcelona volia oblidar, que no havia d’existir i que no es podia fotografiar.
Acompanyen aquestes fotos esplèndides un escrit personal de l’autor i un resum de la història del barri a càrrec de la historiadora Mercè Tatjer, editora del llibre Barraques. La Barcelona informal del segle XX, publicat pel Museu d’Història de la Ciutat.

Otros libros de FOTOGRAFIA Veure tots

SEVILLA. PATRIMONIO DE LA HUMANIDAD
PIRINEUS DE CAP A CAP, ELS
ASIA'S LEGENDARY HOTELS
AFRICAN WILDLIFE EXPOSED
ITALY IN 80 WONDERS