ROQUES, GLACERES I CIMS
RELATS D'UN ALPINISTA

ROQUES, GLACERES I CIMS
Ficha Técnica
Editorial:
TUSHITA EDICIONS
Any d'edició:
Matèria
NARRATIVA DE MUNTANYA
ISBN:
978-84-947259-8-2
EAN:
9788494725982
Pàgines:
176
Idioma:
CATALA

18,00 €
En stock
Comprar

Emili Civís,va ser membre de la primera generació d’alpinistes catalans que escalaren en les muntanyes de l’Himàlaia de l’Índia i del Nepal, i de l’Hindu Kush paquistanès i de l’Afganistan. L’any 1981 coronà l’Ama Dablam, la muntanya sagrada dels xerpes. També va participar en dues expedicions catalanes a l’Everest, l’any 1982 per l’aresta oest i l’any 1993 per la ruta original. En reconeixement al seu historial, posseeix diferents premis, guardons i trofeus concedits per organismes oficials i entitats esportives privades.
Nascut a Badalona l’any 1943 a tocar de la mar Mediterrània, descobrí la muntanya gràcies al Centre Excursionista de Badalona, i va tenir com a primera escola d’escalada una petita pedrera que hi ha a prop de casa dels seus pares. Posteriorment, des del Centre Excursionista de Catalunya prolongà les seves activitats escalant en diferents massissos muntanyosos europeus, principalment als Alps francesos perquè l’apassionava l’escalada mixta pròpia de les ascensions que discorren entre el gel, la neu i la roca. En la seva evolució alpinística fora de la península, cal subratllar que ha estat un dels pioners catalans de les primeres expedicions que assoliren cims de l’Hindu Kush i de l’Himàlaia, destacant, entre d’altres, l’Inderkila, de més de 6.000 m, l’Istor-O-Nal, de més 7.000 m, i l’Annapurna Est, de més de 8.000 m. Tot i el seu historial d’escalades de dificultat, i a més de ser l’únic alpinista que ha assolit el primer sis mil, set mil i vuit mil verge fets per catalans, li agrada recordar el seu primer viatge a l’Himàlaia sortint amb un vehicle des de Barcelona, o la seva anada a Grenlàndia per escalar en els fiords del mar de Baffin, sortint des del port de Barcelona a bord d’un vaixell a vela de 10m d’eslora i creuant l’Atlàntic nord.
Amb aquests relats seus, l’Emili Civís ens ofereix la possibilitat de conèixer de primera mà les ascensions i aventures que, juntament amb els seus companys, va emprendre un dels nostres referents i un dels pioners catalans de l’escalada, en l’àmbit extraeuropeu.

Otros libros de NARRATIVA DE MUNTANYA Veure tots

SÉPTIMO SENTIDO, EL
FRONTERA INVISIBLE, LA
FRONTERA INVISIBLE, LA
MEZCLA DE EMOCIONES
ALPINISMO BISEXUAL Y OTROS ESCRITOS DE ALTURA