HISTÒRIA ECONÒMICA D'ANDORRA, SEGLES XX-XXI

HISTÒRIA ECONÒMICA D'ANDORRA, SEGLES XX-XXI
Ficha Técnica
Editorial:
UNIVERSITAT D'ANDORRA
Any d'edició:
Matèria
HISTORIA CONTEMPORANIA
ISBN:
978-99920-3-164-3
EAN:
9789992031643
Pàgines:
323
Idioma:
CATALA

20,00 €
En stock
Comprar

El sistema de vida del nostre país, a l'inici del segle XX, no es diferenciava gaire del de la resta del Pirineu, tret del peculiar estatus jurídic de coprincipat que conferia els avantatges d'un terruitori independent en què la presència d'una frontera política proporcionava unes clares rendes de situació.
Fruit de les circumstàncies viscudes, Andorra desenvolupa un nou sistema polític, basat en una intervenció més decidida de l'Administració que, de forma gradual, assumeix les responsabilitats pròpies de l'estat. El resultat ha estat l'adaptació d'una economia de muntanya a unes noves condicions que han permès la convergència de les institucions i dels nivells de renda amb els dels països més desenvolupats de l'entorn.
Aquest volum té com a finalitat servir de manual per a la docència de l'assignatura "Història econòmica de l'Andorra contemporània", tot i que la voluntat del llibre és la d'arribar a un públic molt més ampli, interessat en l'evolució social i econòmica del país al llarg del periode 1900-2016.
El treballs'estructura en sis capítols diferenciats per l'impacte de determinats fets puntuals o el predomini continuat d'alguns trets rellevants explicatius de la marxa de l'economia. la segmentació temporal comporta l'estudi de les primeres dècades del segle XX, l'inici de la transformació econòmica amb les repercussions dels conlictes bèl·lics, la dècada dels cinquanta que inicia el model turístic basta en l'oferta comercial, l'expansió econòmica dels anys seixanta, les tres darreres dècades del segle XX que consoliden el model de creixement i l'inici del segle XXI quan es fa necessari un canvi de model.

Otros libros de HISTORIA CONTEMPORANIA Veure tots

GRAN GUERRA, LA
POR EL BIEN DEL IMPERIO
ÚLTIMOS TESTIGOS
BARCELONA CHICAGO NOVA YORK
BREVE HISTORIA DEL MUNDO CONTEMPORÁNEO