Objectes del Món

L’expressió més genuïna d’una cultura es tradueix en objectes meravellosos i també en utensilis quotidians. Tots ells estan plens de significat, els podem llegir com un llibre obert, tant se val si és tracta d’una màscara africana, una joia nepalesa,  un teixit bereber o una humil ceràmica negra de Colòmbia, tan bonica com funcional. En cadascun hi batega una tradició mil·lenària que ha arribat miraculosament fins els nostres dies.

Juntament amb el seu fons bibliogràfic, ALTAÏR vol oferir aquests objectes únics i irrepetibles que conviden a entendre el seu llenguatge, a vegades simbòlic; però sempre revelador d’una manera de pensar i de viure. Són fets a mà, amb matèries naturals, i són potser els darrers vestigis d’un món que se’n va.

La fusta, el fang, l’os, el cotó, la plata, la seda, la llana de diferents animals, envasos reciclats… es transformen en creacions artesanals dignes de ser conservades i incorporades a casa nostra, sense oblidar que unes mans amigues, a l’altra banda del món, hi segueixen treballant. Fins quan?


"Nippònica" és el conjunt de cinc anells dissenyats per la ceramista L'artesanna, inspirats en la cultura japonesa. Cada anell recrea un element important de la idiosincràsia del país, alguns mundialment coneguts. Les peces de ceràmica estàn fetes a mà, amb un procés totalment artesanal i elaborades una a una. Per tant, cada anell és únic i no n'hi han dos d'iguals; cada joia fuig de la perfecció i s'intenta acostar al wabi-sabi, l'estètica japonesa que busca la bellesa en la imperfecció.

> VEURE PRODUCTES


Es composa de dos joiers d’origen xilè que resideixen a Barcelona, i el seu projecte artístic de joieria contemporània s’inspira en l’ètnia maputxe. En la cultura maputxe la dona és el suport del discurs simbòlic, on s’amaga i resideix la tradició “ad mapu”. A través de la visió del seu món, plasmen les seves formes i continguts en l’argenteria. Les joies estan fetes en plata de llei i cada peça està treballada a mà, el que li confereix un esperit únic i original.

> VEURE PRODUCTES


Semilla para el Cambio és una ONG que, des del 2009, treballa amb les comunitats més desfavorides de Varanasi (Índia) per millorar les seves condicions de vida y trencar amb el cercle de la pobresa. Amb un potent equip de professionals i voluntaris/es a l'Índia i Espanya, lluita, juntament amb aquestes comunitats, principalment contra l'explotació infantil i a favor de la igualtat d'oportunitats i la justícia social.

> VEURE PRODUCTES


Artesanies en teles, plata o fusta fruit del contacte amb Índia/Nepal a través de molts anys. Petita mostra de l'immens riu de la seva variada cultura i tradicions, i en particular de l'artesana, tan arrelada.

> VEURE PRODUCTES


Segell especialitzat  en la realització de reproduccions arqueològiques i peces d’art de gran qualitat. En els seus tallers posen especial cura en tot el procés d’elaboració, des del seu modelatge i fabricació  fins a l’últim detall de la decoració, el que fa de que cadascuna de les seves peces un exemplar únic.

> VEURE PRODUCTES


Centrats en el mercat internacional de l’art popular i les artesanies de qualitat. La seva filosofia és la de mantenir una relació molt estreta amb artistes i artesans d’arreu del món, adquirint en origen els seus productes amb una estricta selecció d’autenticitat.

> VEURE PRODUCTES


Editorial Mediterrània ens ofereix la possibilitat de tenir a les nostres cases una reproducció de dues cadires dissenyades per l'arquitecte Antoni Gaudí, la Cadira Batlló i la Confident.

>VEURE PRODUCTES


Un joc nou! Una tradició vella! Una abraçada pot ser realment poderosa. El nan Casteller és un joc inspirat en la tradició catalana dels Castellers, que poden fer fins a deu pisos d’alçada, declarats Patrimoni Intangible de la Humanitat per la UNESCO.

> VEURE PRODUCTES


Joguets originals per a nens de 3 a 103 anys. Londji no és només un bonic poble de pescadors de Camerun, també és un projecte nascut fa ja cert temps amb el món de l’art, el joc i els joguets en el seu punt de mira.

> VEURE PRODUCTES


En els colorits mercats africans, el comerç és dominat per un grup de dones fortes i influents. Elles controlen a qui compren, a qui venen i a quin preu. Al mercat de teles de Lomé, aquestes dones són conegudes com les "Mama Benz".

> VEURE PRODUCTES