El Nacional / Altaïr - Senegal

Hi ha diferents maneres de viatjar i una d'elles és a través dels llibres. Sigui cap a llocs desconeguts o bé per territoris familiars, la mirada de qui surt informat sobre la realitat social, històrica, cultural, política i econòmica de la seva destinació és capaç de veure-hi més enllà dels tòpics, captant l’essència del territori amb molta més profunditat. Des d’Altaïr, en col·laboració amb ElNacional.cat, us recomanem una selecció de títols que, a partir d'autors autòctons i de fora, de les seves veus plurals i complementàries, ens permeten ampliar la nostra mirada i viatjar 360º al voltant d'aquests llocs.

Enclavat entre l'aridesa del Sahel i la regió tropical, Senegal és un país vital i creatiu que transmet el batec d'una Àfrica accessible. La seva evolució tranquil·la envers la prosperitat ha permès que l'efervescència de Dakar, la capital, convisqui amb el ritme pausat de les regions rurals. Al nord sorprèn l'arquitectura colonial de Saint-Louis, la primera ciutat d'Àfrica occidental fundada per europeus, i l'artèria de vida que representa el riu Senegal. Al sud, la Casamance és rica en paisatges verds, bosc, grans arrossars i altres cultius. Al Senegal hi conviuen cristians, animistes i musulmans i, fins i tot en la modernitat de les zones urbanes, s'hi sent la força dels valors africans tradicionals.

NACIONES NEGRAS Y CULTURA
Titulo del libro
NACIONES NEGRAS Y CULTURA. BIBLIOTECA DE ESTUDIOS AFRICANOS
DIOP, CHEIKH ANTA
Obra emblemática de gran trascendencia escrita por el antropólogo Cheikh Anta Diop, considerado uno de los más grandes historiadores africanos del s. XX. Este libro supuso un punto de inflexión en los campos del pensamiento y de la ciencia ya que defendió el origen negro de la civilización egipcia y de gran parte de las logros de las culturas mediterráneas. El autor transmitió

En stock

30,00 €

02 - DAKAR -ALTAÏR MAGAZINE
Titulo del libro
02 - DAKAR -ALTAÏR MAGAZINE
CAPITAL DE UNA ÁFRICA DIFERENTE
AA.VV
Una mirada única para una ciudad única. La mirada de los colaboradores locales con los que hemos conta...

En stock

18,00 €

79 SENEGAL -ALTAIR REVISTA (2ª EPOCA)
Titulo del libro
79 SENEGAL -ALTAIR REVISTA (2ª EPOCA)
AFAN DE FUTURO
AA.VV
Senegal avanza, al igual que otros países donde la prosperidad ya beneficia hoy a sectores de la población que no la...

En stock

5,95 €