El Nacional / Altaïr - Alps / Dolomites

Hi ha diferents maneres de viatjar i una d'elles és a través dels llibres. Sigui cap a llocs desconeguts o bé per territoris familiars, la mirada de qui surt informat sobre la realitat social, històrica, cultural, política i econòmica de la seva destinació és capaç de veure-hi més enllà dels tòpics, captant l’essència del territori amb molta més profunditat. Des d’Altaïr, en col·laboració amb ElNacional.cat, us recomanem una selecció de títols que, a partir d'autors autòctons i de fora, de les seves veus plurals i complementàries, ens permeten ampliar la nostra mirada i viatjar 360º al voltant d'aquests llocs.

Definides per Le Corbusier com "l'obra arquitectònica més bella del món", les Dolomites atresoren una història geològica de 280 milions d'anys. Monumentals i llegendàries, i declarades patrimoni de la humanitat per la UNESCO des de 2009, han estat objecte d'atenció i estudi per a l'alpinisme i la ciència, i han inspirat generacions d'artistes i creadors a escala mundial. Més enllà del marc de postal, les pàl·lides muntanyes amaguen un univers poc conegut, ple de laceracions i discòrdies; un conjunt de fenòmens que han plasmat i transformat radicalment el seu paisatge: des de la Gran Guerra fins al turisme de masses, des del llegat de l'Edat Mitjana fins al neoruralisme, des de l'afirmació de grans nacionalismes fins a una Ladinia invisible al mapa dolomític, però viva en el seu cor.

FANTASMAS DE PIEDRA -#18 HETERODOXOS ALTAIR
Titulo del libro
FANTASMAS DE PIEDRA -#18 HETERODOXOS ALTAIR. CUANDO UNA ALDEA ERA EL MUNDO
CORONA, MAURO
Mauro Corona pasea por las calles desiertas de Erto, la aldea donde creció, en el corazón de los Alpes italianos. A su paso oye gemidos que escapan por las puertas desvencijadas de las casas. Erto saltó a las primeras páginas de los periódicos el 9 de octubre de 1963, cuando una ola gigantesca sobrepasó el embalse del Vajont y arrasó el valle. Fallecieron centenares de per

En stock

22,00 €