Cursos Altaïr

La Florència literària

Amb Francesco Luti

La Florència literària

Poques ciutats són tan transcendentals per la història cultural europea com Florència. Fundada al segle 59 aC per Juli Cèsar com emplaçament per a soldats, va tardar poc a convertir-se en un important nucli del comerç. Tot i això no fou fins a voltants de l’any 1000 que el destí de Florència canviaria per sempre en convertir-se en embrió de l’art més sublim. Així, sota l’imperi germànic i especialment sota el control papal a través dels Mèdici, la ciutat va viure el floreixement d’erudits com Dante, Da Vinci, Maquiavel, Miquel Àngel, Boccaccio o Botticelli. Bressol del Renaixement, Florència és des de llavors el ric epicentre del progrés humanista i d’una consciència social marcada per la tradició artística i literària.

Altaïr et proposa submergir-te a Florència, la bellíssima capital de la Toscana, amb la literatura i el curs online «La Florència literària», impartit per en Francesco Luti, escriptor i crític literari nascut a la ciutat florentina.

El curs comptarà amb quatre trobades a través de Zoom on el Francesco ens desvelarà els secrets de Florència a través de la literatura i els escriptors -italians i estrangers- que han viscut en algun moment de la seva vida a la ciutat. Dante, Stendhal, Tabucchi, Pinotxo o els cafès literaris seran alguns del molts temes i autors que el curs abordarà per tal de fer-nos viatjar a Florència mitjançant els textos que millor han retratat la ciutat.

Un cop adquirit al curs a través del nostre web, us posarem en contacte amb en Francesco i ja serà ell qui gestioni les classes i les trobades telemàtiques. Viatja a la Florència que hi ha més lluny!

Dates del curs:

-    Dilluns 11 de gener de 2021 (18:30h – 20:15h)
-    Dilluns 18 de gener de 2021 (18:30h – 20:15h)
-    Dilluns 8 de febrer de 2021 (18:30h – 20:15h)
-    Dilluns 10 de març de 2021 (18:30h – 20:15h)

INSCRIU-TE AQUÍ

Quan es procedeixi al pagament del curs cal escollir l'opció "Curs Altaïr" a Zona Enviament i "Curs Altaïr" a Forma Lliurament, gràcies.