Parlem del viatge a: Filipines (19 Octubre - 2 Novembre)

17 / 06 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Ramon Vilaró

En els set milers d’illes que conformen Filipines -de les quals només dues mil són habitades- hi viuen cent milions de persones, vint de les quals ho fan a la capital, Manila. L’arrelat catolicisme, producte dels més de tres-cents anys de dominació espanyola, converteixen el país en la gran excepció cultural del sud-est asiàtic. El yipni, vehicle nacional farcit de colors i frases religioses, és un bon reflex del dia a dia d'aquest poble, optimista –fet resumit en l’expressió bahala na, “deixar la sort en mans dels déus”– i hospitalari malgrat els problemes estructurals d’un país que en bona mesura se sosté gràcies a les aportacions del milió de filipins que treballen a l’estranger. El passat colonial i la resistència del poble contra aquest, així com l’exuberant natura i la convulsa situació política actual sota el mandat de ferro del president Duterte són també pilars claus per comprendre el país avui. Descobrir les Filipines és descobrir un món on oceà, selva, història i cultura es donen la mà per dibuixar un indret com cap altra al sud-est asiàtic.

Per conèixer el país a fons, us proposem un viatge a Filipines del 19 d'octubre al 2 de novembre, acompanyats pel periodista i escritpor Ramon Vilaró, gran coneixedor d'aquest territori i autor, entre altres, del documental «De aliados a masacrados. Los Últimos de Filipinas» (TVE-La2, 2015) i del llibre de literatura de viatge «Mabuhay. Bienvenido a Filipinas» (Península, 2017).

Si voleu conèixer tots els detalls d'aquest viatge, us convidem a conversar amb el Ramon i amb l'equip d'Altaïr Viatges al Cafè d'Altaïr. Per aquesta trobada, les places son limitades. Podeu reservar la vostra escrivint a: info@altairviatges.com

Tornar