Col·loqui- Globalització, turisme, tecnologia. Noves mirades sobre l’alimentació

18 / 06 / 2019 (18h Llibreria Altaïr)

Amb Jean Pierre Poulain, José Antonio Vázquez-Medina, Miriam Bertran, Andrés López, Héctor Javier Favila, H. Rosi Song, Anna Riera i Mabel Gracia

Del 19 al 21 de juny té lloc a Barcelona la 5a edició del Congrés Internacional de l’Observatori de l’Alimentació (Universitat de Barcelona) i la Fundació Alícia, un esdeveniment que pretén abordar el patrimoni alimentari en la seva relació amb el turisme i la sostenibilitat. Com a tret de sortida, la vigília Altaïr acollirà la presentació de cinc llibres que reflexionen al voltant de l'alimentació, oferint noves mirades que tenen en compte conceptes com la globalització, el turisme o la tecnologia.  

Els títols que es presentaran son:

«Sociologías de la alimentación. Los comensales y el espacio social alimentario» (Editorial UOC), de Jean-Pierre Poulain, Professor de Sociologia a la Universitat de Toulouse, investiga la relació entre menjar, cultura i salut i dirigeix, des del 2012, la Càtedra "Food Studies" creada conjuntament per la Taylor’s University de Kuala Lumpur i la Universitat de Toulouse

«Modernidad a la carta. Manifestaciones locales de la globalización alimentaria en México» (Editorial Icaria) de José Antonio Vázquez-Medina, Professor investigador al Centre de Recerca i Capacitació en Gastronomia de la Universidad del Claustro de Sor Juana (ciutat de Mèxic) i col·laborador dels postgraus del departament de sistemes alimentaris de la UOC, i Miriam Bertran Vilà, Professora Titular del Departament d'Atenció a la Salut de la Universidad Autónoma Metropolitana (Mèxic) i col·laboradora de diverses universitats d'Amèrica Llatina.

«Reflexiones e implicaciones prácticas de los observatorios turísticos y gastronómicos» (Ediciones Eón), d'Andres López Ojeda, Doctor en Ciències Antropològiques, Professor investigador de la Facultat de Turisme i Gastronomia de la Universidad Autónoma del Estado de México (UAEM), Coordinador de l'Observatori Gastronòmic de l'Estat de Mèxic i líder del grup de recerca "Turismo, Cultura y Patrimonio", i Hector Favila Cisneros, Doctor en Antropologia Física, co-fundador de l'Observatori Gastronòmic de l'Estat de México i Professor Investigador al Centre d'Investigació i Estudis Turístics (CIETUR).

«Cocinar era una práctica. Transformación digital y cocina» (Editorial TREA), de Isabel Gonzalez Turmo, Professora titular de la Universitat de Sevilla amb més de trenta anys treballant sobre antropologia de l'alimentació. Presentarà el llibre Mabel Gracia.

«A Taste of Barcelona. The History of Catalan Cooking and Eating» (Rowman & Littlefield Publishers), de H. Rosi Song, Catedràtica d'Estudis Hispànics al Bryn Mawr College de Pensilvània (EE.UU.), i Anna Riera, directora del Postgrau en Comunicació Gastronòmica i Enològica de la Universitat Abat Oliva, on també imparteix classes de periodisme especialitzat en gastronomia.

Presentarà l'acte Mabel Gracia.

 

Tornar