Presentació - «Rob Roy, el baronet y los 300 de Escocia» (Editorial UOC)

30 / 05 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb David Revelles

Amb motiu de la presentació del llibre «Rob Roy, el baronet y los 300 de Escocia» (Editorial UOC), conversarem amb l'autor, David Revelles, periodista, escriptor i guia especialitzat en el país.

El 10 de maig de 1719, el castell Eilean Donan va saltar pels aires sota els canons d'una fragata anglesa. Aquell dia, 41 soldats espanyols del Regimiento Galicia, una partida de 318 infants enviats per Felip V al cor de les Highlands, van defensar el que avui és una de les icones d'Escòcia. El seu objectiu, donar suport a la causa dels jacobites, fidels a la dinastia catòlica dels Estuardo. Arribava al seu clímax una història digna d'una novel·la de l'escriptor Sir Walter Scott, primer baronet d' Abbotsford. Però encara faltava un episodi determinant: la batalla de Glenshiel, les Temòpiles d'Escòcia. El 10 de juny, 274 soldats espanyols es van enfrontar, amb les muntanyes de Kintail com a teló de fons, a un exèrcit anglès. No estaven sols. Rob Roy, un dels herois més cèlebres del país, i els seus macgrioghairs van lluitar al seu costat.

 

David Revelles. Periodista especialitzat en divulgació científica i històrica i en periodisme i literatura de viatges. Professor al Màster de Periodisme de Viatges de la Universitat Autònoma de Barcelona. És un enamorat d'Irlanda i Escòcia, països que en múltiples ocasions han esdevingut centre de la seva activitat professional. Ha escrit guies, llibres històrics i nombrosos articles per a diversos diaris i revistes.

 

Col·labora:

Tornar