Presentació - «La democracia es un tranvía» (Península)

29 / 05 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Andrés Mourenza i Agus Morales

Amb motiu de la presentació del llibre «La democracia es un tranvía. El ascenso de Erdoğan y la transformación de Turquía» (Península), Andrés Mourenza, coautor juntament amb Ilya U. Topper, conversarà amb Agus Morales, periodista especializat en migracions i director de Revista 5W.

Amb un estil a cavall entre el reportatge i l'assaig, Mourenza i Topper combinen en aquest llibre la component biogràfica, l'explicació sociològica i la crònica que captura un moment crucial. Es valen de recerques realitzades durant l'última dècada, en la qual els autors han cobert l'actualitat del país pels principals mitjans de comunicació espanyols, i de desenes d'entrevistes. Tot per analitzar la manera com Erdoğan ha convertit Turquia en un actor geopolític de primer nivell.


Sobre els autors: 
 
Andrés Mourenza (A Coruña, 1984) resideix a Istanbul, on treballa per El País i altres mitjans. Després d'estudiar periodisme a Barcelona i Siena, va viure entre 2005 i 2011 a Istanbul, des d'on cobria tota la regió. Al 2011 es va traslladar a Grècia i al 2014 va tornar a Turquia. Parla turc i grec. Ha escrit el llibre de viatges Transcaucasia Exprés i l'assaig La génesis del alevismo, a més de coordinar, juntament amb Francisco Veiga, el volum El retorno de Eurasia (2012). Al 2017 va rebre el I Premi La Buena Prensa a la categoria Hecho Imprevisto.
 
Ilya U. Topper (Almería, 1972) viu en Istanbul des de 2010, on treballa per l'Agència EFE. Criat al Marroc, va iniciar la seva carrera de periodista a Cadis al 1994 i ha informat com a freelance des de nombrosos països del Mediterrani, a més de col·laborar al setmanari La Clave a Madrid. Parla àrab i turc. Al 2009 va fundar la revista digital M’Sur (msur.es) que continua dirigint. Al 2017 va ser escollit finalista del XXXIII Premi de Periodisme Cirilo Rodríguez.

Tornar