Col·loqui - Jaipur. Arquitectura i societat al cor del Rajasthan

21 / 05 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Octavi Mestre, Deepti Golani i Ariadna A. Garreta

Coneguda popularment com "la Ciutat Rosa", Jaipur, capital de l'estat de Rajasthan, marca la seva diferència al subcontinent indi. La primera ciutat planificada de la Índia, fundada al 1727, va ser concebuda amb autoritat i propòsit. Els seus carrers en forma de quadrícula deixaven espais interns en gran mesura flexibles perquè poguessin desenvolupar-se gradualment, segons les aspiracions canviants dels constructors i les necessitats socials que sorgissin amb el temps. La seva arquitectura va evolucionar de manera similar, barrejant lliurement les tradicions regionals amb innombrables influències externes. Un destacat model de ciutat pre-moderna en el qual conviuen avui tres milions d'habitants.

Amb motiu de la presentació de la guia d'arquitectura JAI Jaipur (Altrim Publishers), que presenta vuit itineraris per recórrer la ciutat il·lustrant el seu patrimoni antic i modern, així com aspectes de la quotidianitat, conversarem sobre l'arquitectura i la societat de Jaipur amb:

- Octavi Mestre, arquitecte, professor i editor de la revista digital t18magazine.com
- Deepti Golani, economista i educadora. Col·laboradora de Casa Àsia

A més, projectarem fotografies de l'arquitecte i fotògraf Tito Dalmau. Presenta i modera Ariadna A. Garreta, arquitecta i editora a Altrim Publishers. 

Col·labora:

Resultat d'imatges de altrim publishers

 

Tornar