Presentació - «Políticas de la enemistad» (Ned)

20 / 03 / 2019 (19h - Llibreria Altaïr)

Amb Marina Garcés, Susanna Moliner i Marta Vallejo

Achille Mbembe (Camerun, 1957) és una dels teòrics més brillants sobre estudis postcolonials. Ha exercit com a professor d'Història a les universitats de Columbia (Nova York) i de Pennsylvania; i ha dirigit, a més, el Consell per al Desenvolupament de la Investigació en Ciències Socials a l'Àfrica (CODESRIA), amb seu a Dakar.

En el seu assaig «Políticas de la enemistad» explora una relació particular que s'estén constantment i es reconfigura a escala global: la relació de l'hostilitat. L'autor diagnostica la presència d'una violència originària, de la qual les democràcies no es poden desfer, alhora que corromp el cos de la llibertat i l'arrossega inexorablement cap a la descomposició. D'aquesta manera, l'autor mostra com, arran del conflicte de descolonització del segle XX, la guerra -sota la figura de la conquesta i l'ocupació, del terror i contra la insurrecció- s'ha convertit en el quelcom sagrat de la nostra època.

Per parlar del llibre al Fòrum comptarem amb la presència de l'antropòloga Susanna Moliner, la filòsofa Marina Garcés i Marta Vallejo.

Tornar