Presentació - «Guerras del interior»

21 / 02 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Joseph Zárate, Valerie Miles i Leonardo Faccio

Presentació del llibre Guerras del interior (Debate), en el qual el periodista i editor Joseph Zárate, Premi Ortega i Gasset 2016 i Premi Gabriel García Márquez de Periodisme 2018, recull un conjunt de cròniques sobre la idea del progrés i els conflictes generats per la mineria, la tala i l'extracció de petroli. L'acompanyaran Valerie Miles, escriptora i editora de la publicació Granta en Español, i Leonardo Faccio, periodista, fotògraf i editor associat de la revista Etiqueta Negra.

Escrites amb rigor periodístic i pols literari, aquestes cròniques de Joseph Zárate no només busquen denunciar les guerres socials, econòmiques, polítiques i ambientals que exploten als Andes i la Amazònia del Perú. També il·luminen les guerres personals, psicològiques i emocionals d'homes i dones que, per diferents circumstàncies, decideixen defensar i conservar les seves terres, costums i identitats.

Amb menys d'un mes de publicació, i sota el segell Debate, Guerres del interior ha estat considerat entre els millors deu llibres de no ficció del 2018 per The New York Times en espanyol.

Joseph Zárate va néixer a Lima el 1986. És periodista i editor. Va rebre el Premi Gabriel García Márquez 2018 en la Categoria Text, el Premi Ortega i Gasset 2016 a Millor Història o Investigació Periodística i el Premi Nacional PAGE 2015 de Periodisme Ambiental creat per l'ONU. Va ser subeditor de les revistes Etiqueta Negra i Etiqueta Verde. Graduat en Comunicació Social per la Universidad Nacional Mayor de San Marcos. Té un màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra. Va rebre la beca Ochberg 2018 del Dart Center for Journalism & Trauma de l'Escola de Periodisme de la Universitat de Columbia a Nova York. És professor de Periodisme Literari a la Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas.

 

Acte coorganizat per:

 

 

 

Col·labora:

Tornar