Col·loqui - El silenci no és una opció. El periodisme mexicà que no calla

12 / 02 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Miriam Ramírez, Mayra Cisneros, Sandra Vicente i Paty Godoy

Mèxic és un dels països més perillosos del món on ser periodista. Ho diuen i ho han documentat diverses organtizacions mexicanes i internacionals. Tot i això, des de fa més d'una dècada, la xifra d'assassinats no ha parat de créixer.

«Matar a periodistas en México es un acto impune. Es como matar a nadie», diu el col·lectiu Reporteras en Guardia, una organització integrada per dones periodistes que han decidit unir els seus esforços per llançar un projecte que té com objectiu recordar els seus companys i companyes víctimes de les diferents violències que viu el país, i que els seus noms i rostres no quedin en l'oblit. El millor homenatge envers tots ells és fer més i millor periodisme, senyalen.

Amb aquesta idea, es planteja el col·loqui El silenci no és una opció. El periodisme mexicà que no calla, amb la participació de Miriam Ramírez, periodista del Semanario RioDoce de Sinaloa i del col·lectiu Reporteras en Guardia, i de Mayra Cisneros, periodista a ràdio i televisió a Coahuila, a la frontera de Mèxic amb els Estats Units; participants, totes dues, del programa municipal d'acollida temporal Barcelona Protegeix a Periodistes de Mèxic, de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Taula per Mèxic, una iniciativa que presentarà Sandra Vicente, periodista a Catalunya Plural i eldiario.es. Modera la periodista i corresponsal mexicana Paty Godoy.

 

Col·laboren:

Tornar