Projecte Afrovaca. 15 anys col·laborant amb Burkina Faso

07 / 02 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Quim Arnal i Alba Millanes

Acte de celebració dels 15 anys del Projecte Afrovaca, una iniciativa de desenvolupament sostenible a Burkina Faso, a l’Àfrica Occidental, que promou el finançament de bous i vaques a famílies camperoles sense prou recursos i la creació de Bancs Solidaris autogestionats que atorguen micro-crèdits a la dona camperola.

Amb aquestes i altres accions de profit per a les zones rurals, el projecte estimula la propagació de coneixements, tècniques i informacions útils pel pagès, a partir de l’experiència de grups locals. A l’actualitat prop de tres-centes famílies s’han beneficiat de l’ajuda directa d’un bou o una vaca que els ha permès mecanitzar el camp gràcies a la tracció animal, optimitzant així els recursos i facilitant l'autosuficiència alimentària, i, per altra banda, s'han atorgat micro-crèdits per un cicle anual a més de dues centes dones.

En aquest acte, repassarem la trajectòria d'Afrovaca al llarg d'aquests 15 anys, amb la presència de Quim Arnal, ànima i coordinador del projecte, i Alba Millanes, vocal de comunicació, i projectarem el documental «Si yo tuviera una vaca», que il·lustra els eixos centrals i els orígens d'aquesta iniciativa. Finalment, presentarem el llibre de fotografies que s'ha editat amb motiu d'aquest aniversari.

 

Col·labora:

Displaying logo vaques.png

Tornar