Presentació - «Hojas en la hierba». Literatura i natura

29 / 01 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb José Luis Gallego, Antonio Cerrillo, Alberto Chessa i Raúl Gómez

Col·loqui amb motiu de la presentació de Hojas en la hierba, una col·lecció impulsada per l'editorial Relee amb l'assessorament de la Fundació EQUO que ens apropa la figura i pensament d'alguns pioners de l'ecologisme i que ens introdueix a les bases i els orígens d'aquest moviment. L'objectiu és compartir amb els lectors de parla hispana textos fundacionals de l'ecologisme modern que fins ara no s'havien traduit al castellà, o no s'havien tractat de manera adequada, i fer-ho en edicions cuidades. Participaran a l'acte José Luis Gallego, periodista ambientali escriptor, Antonio Cerrillo (pendent de confirmació), periodista especialitzat en medi ambient, Alberto Chessa, poeta i traductor, i Raúl Gómez, director de la col·lecció.

Els dos primers títols, publicats als 2018, són Mi primer verano en la Sierra, de John Muir, y Querido Waldo. Correspondencia entre Ralph Waldo Emerson y Henry David Thoreau. Al 2019 es preveu la publicació de quatre títols més.

José Luis Gallego, periodista ambientali escriptor. Col·laborador habitual en premsa escrita, ràdio i televisió en temes de natura i medi ambient. Ha publicat més de 20 llibres i centenars d'articles, reportatges i columnes d'opinió en els principals diaris. També ha dirigit, guionitzat i presentat documentals i sèries de televisió. Ponent en cursos universitaris i seminaris d'educació ambiental i expert conferenciant sobre sostenibilitat i ciutadania responsable, ha rebut nombrosos premis pel seu treball en favor del medi ambient i en la defensa de la natura. http://www.ecogallego.com/

Antonio Cerrillo, periodista especialitzat en medi ambiente. A les pàgines de La Vanguardia ha cobert informació sobre els principals problemes ambientals i les seves possibles solucions. Al 2004 va obtenir el Premi Nacional de Periodisme Ambiental. Ha sigut coordinador i coautor del llibre La información ambiental, crónica de un cambio cultural en España i promotor del Grup d'Informació Ambiental, dins el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Alberto Chessa, poeta i traductor. Com a poeta, ha publicat tres llibres, el més recent La impedimenta (Huerga y Fierro, 2017). Va obtenir l'accèssit del premi Adonáis al 2010. Com a traductor, ha versat al castellà traduccions com el Sweeney Todd de James Malcolm Rymer o, més recentement, El pescador, de John Langan; a més dels dos títols publicats a Hojas en la hierba. Ha estat recentement nominat al premi Amaltea per la seva traducció de El carruaje fantasma, d'Amelia B Edwards (La Biblioteca de Carfax 2017).

Raúl Gómez, director de la col·lecció. Actualment és director de la Fundació EQUO i membre de l'Assamblea de la Fundación Verde Europea. Reuneix el perfil literari (va estudiar filologia hispànica) amb l'ambientalista (porta més de 15 anys treballant en temàtiques ambientals). És coautor de l'estudi introductori inclòs en el primer volum de la col·lecció, titulat "El nacimiento del ecologismo moderno: Watkins, Muir y Yosemite".

 

Col·labora:

Tornar