Projecció i col·loqui - La febre de l'or a Moçambic

10 / 01 / 2019 (19h Llibreria Altaïr)

Amb Ivan Zahinos Ruiz i João Carlos Almeida

Projecció del documental «La fiebre del oro», una producció de medicusmundi i Kanaki Films que ens convida a viatjar fins a Cabo Delgado, una de les zones mineres de Moçambic, per conèixer les condicions de vida i treball d’un grup de joves com en Marcelino, que s’endinsa en la terra intentant trobar un robí en un forat com en el que va morir el seu germà, o en Toni, que treballa sense descans en una mina on gairebé no queda or.

A partir de la projecció i del posterior col·loqui amb Ivan Zahinos Ruiz, coordinador de Relacions Internacionals de medicusmundi mediterrània, i João Carlos Almeida, advocat i consultor moçambiquès especialitzat en drets de les comunitats en mineria artesanal i accés a la terra, coneixerem la pobresa extrema que els empeny a aquesta sortida laboral tan dura, i reflexionarem sobre les greus conseqüències que té en la seva salut i el medi ambient, no només de la zona on treballen, sinó de tot el planeta. Perquè per extreure or fan servir mercuri, metall que els emmalalteix i contamina rius i aqüífers fins arribar al mar i, per últim, al peix que consumim.  


medicusmundi mediterrània és una ONGD fundada a Barcelona el 1963 que treballa per fer realitat el dret universal a la salut. Amb aquesta finalitat desenvolupa projectes de cooperació al desenvolupament d’enfortiment, promoció i defensa dels sistemes públics de salut basats en l’atenció primària, i fa sensibilització i incidència política arreu en defensa de la sanitat pública universal i de qualitat, també a casa nostra. 

 

Col·laboren:

  

Tornar