Presentació - La Vall de Boí

13 / 03 / 2018 (19:00h - Llibreria Altaïr)

Amb Bárbara M. Díez, Carlos García Rubio, Jordi Camps, Francesc Ribes i Ana Sirvent

Presentació del llibre La Vall de Boí y su románico. El refugio de la rebeldía (Babilonia's Travel, 2017) de Bárbara M. Díez i Carlos García Rubio. Els autors conversaran amb Jordi Camps, Conservador en cap de l'Àrea de Romànic del MNAC, Francesc Ribes, oriünd de Taüll i autor de La Vall de la fi del món, i Ana Sirvent, cofundadora de Taüll Orgànics i personatge del llibre.

Escrita a partir de converses amb els habitants i acompanyada de més de 45 il·lustracions i infografies, l'obra ens apropa el paisatge, l'art, els habitants i, per sobre de tot, l'ànima de la Vall de Boí. Els autors van visitar la vall esperant trobar un lloc tancat i tradicional degut al seu aillament, però van conèixer un refugi de rebels. Amb cada paraula i il·lustració, han dibuixat les històries de vida de la gent que dona sentit avui en dia al territori: mossens convertits en agnòstics, gent que va abandonar la rutina per una vida sense estrés, pastors feliços amb la seva soledat... Gràcies a ells, el llibre ens permet conèixer el batec real de la regió, allunyat de la mercantilització del romànic i dels seveis associats a la muntanya.

Bárbara M. Díez. Periodista i dissenyadora gràfica. Ha sigut redactora de la revista de viatges Altaïr (2013), periodista a El Mundo (2004), el Economista (2006) i al diari Negocio (2007). Va fundar la revista digital Babilonia’s Travel al 2011 i l'edició en paper al 2017. A finals de 2013 va cofundar la primera associació de bloggers de viatges de Barcelona (#bcnTB). Des de 2016 dirigeix el seu propi mitjà i col·labora  amb vàries empresas realitzant reportatges de viatges i infografies.

Carlos García Rubio. Il·lustrador de Babilonia’s Travel, escultor i docent. La seva passió per l'art li ve de molt petit, gràcies als paisatges on va créixer i a la llum mediterrània que el va marinar. La seva feina actual a l'educació pública omple la meitat del seu leitmotiv, la resta la composa la pràctica i exhibició de la seva escultura i dibuix a llocs com el MNAC, la Real Acadèmia catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Cercle artístic de Sant Lluc... Amb el seu art vol captar l'ànima, el cromatisme i la versemblança.

 

Tornar