La mirada d'Altaïr: Nova York

13 / 02 / 2018 (19:00h - Llibreria Altaïr)

Amb Marc Tió i Jordi Puntí

Nova York és la metròpoli de referència per al món sencer. Gent vinguda de tot arreu – el 36% ni tan sols ha nascut als Estats Units – expressa la seva vitalitat en 170 llengües diferents formant un col·lectiu en transformació permanent. Un potencial humà heterogeni i generador de creativitat, recerca puntera, avantguardes culturals i moviments transgressors; però també de col·lisions socials que demanen resposta. El seu paisatge urbà és un paradís per a mitòmans, però la ciutat és viva, canvia cada dia i val la pena penetrar a l’altra banda de la façana.

Conversarem amb el periodista Marc Tió, col·laborador Altaïr en els viatges a Nova York, i amb l'escriptor Jordi Puntí.

 
Marc Tió. Periodista. Ha treballat en televisió, premsa i ràdio i en totes les àrees de la informació. Des del 2009 resideix i treballa a Nova York, una ciutat que l’apassiona i que, en certa mesura, ha fet seva gràcies a conèixer racons i noves tendències que s'escapen dels recorreguts habituals. És el corresponsal de RAC1 a la ciutat i col·labora amb el diari ARA, així com amb revistes de viatges i de cinema. És el col·laborador d'Altaïr que rep els visitants a la ciutat, mostrant-los una perspectiva rica i intimista que només s'aconsegueix en el contacte directe amb la seva gent.

Jordi Puntí. Escriptor, articulista i traductor. Entre les seves publicacions destaquen Animals tristos (2002), adaptada al cinema pel director Ventura Pons, Maletes perdudes (Empúries, 2010), novel·la que va merèixer els premis Llibreter, Premi Amat-Piniella 2011, la Lletra d'Or 2010 i el premi Nacional de la Crítica, o el recull d'articles Els castellans (2011). Ha residit als Estats Units i recentment ha publicat Això no és Amèrica, una sèrie de contes amb personatges que cerquen el seu lloc al món. Col·labora en mitjans com El periódico, L'Avenç i Catalunya Ràdio.

Tornar