Presentació - "Cafarnaüm"

21 / 02 / 2017 (19:00 h - Llibreria Altaïr)

Amb Jaume Subirana, Gonçal López-Pampló i lectors convidats

Presentació i lectura coral del llibre Cafarnaüm (Bromera Edicions, 2017), de l’escriptor i traductor Jaume Subirana.
Obrirà l’acte Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera Edicions. La lectura serà a càrrec de: Ernest Alòs, Carme Arenas, Jaume Ciurana, Oriol Comas, Xavier Folch, Josep M. Fonalleras, Jordi Galves, Núria Iceta, Josep M. Lluró, Dolors Oller, Bernat Puigtobella, Elisabet Subirana i Carlota Torrents.

Cafarnaüm
és un calaix de records, un àlbum de retalls, d’evocacions literàries, amb anotacions breus que tendeixen al lirisme i molt sovint a l’aforisme i que donen compte de records i vivències personals passats pel tamís de la raó i la ironia. Reflexions, pensaments, evocacions, citacions, definicions sobre el món actual, amb una sensibilitat i un gust especial per les diferents manifestacions de la cultura i també per la política. Amb aquest dietari de temàtica lliure i molt variada, organitzat com una mena de vocabulari i distribuït pels mesos d’un any, l’escriptor demostra tenir un món propi que plasma amb un estil personal inconfusible. Un viatge literari endavant, endins, enrere i enfora, que recull mirades, alienes i personals, en un llibre.

Jaume Subirana, poeta reconegut de la seva generació, és també l’autor de Suomenlinna (Premi Fundació Enciclopèdia Catalana) i Adrada, dos originals «llibres de notes» destacats per la crítica que ara tenen continuïtat amb Cafarnaüm. És, a més, professor universitari, autor de llibres sobre literatura i cultura catalanes i traductor de Heaney, Piñán, Snyder o Stevenson. Va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes i manté des del 2003 el blog Flux. Amb Cafarnaüm ha obtingut el XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta

Col·labora:

Tornar