- Editorial:
- FARELL, EL
- Año de edición:
- 2013
- Materia:
- Cocinas del Mundo
- ISBN:
- 978-84-92811-44-1
- EAN:
- 9788492811441
- Páginas:
- 128
- Idioma:
- CATALA
- Colección:
- REBOST I CUINA
CUINA MARINERA DE LA COSTA BRAVA, LA
RECEPTES TRACIONALS DELS PESCADORS
La cuina dels pescadors de la Costa Brava és, sens dubte, la més variada i refinada de totes les costes dels Països Catalans i, fins i tot, de la Mediterrània. Han estat i són uns grans cuiners, que ensenyen xefs com Joan Roca o Ferra Adrià. La seva és encara una cuina viva, que es transmet oralment i que evoluciona. Alguns dels plats dels pescadors han esdevingut dels més emblemàtics de la cuina catalana: del suquet, passant pels arrossos, fins als plats de mar i muntanya. Aquest llibre aplega tota la saviesa d'aquesta cuina, tant pel que fa al coneixement del peix com pel que fa al seu tractament òptim. És fruit d''anys de convivència i treball de camp i de barca! de lautor amb els pescadors, que el fa únic dins el seu gènere. No solament és un receptari amb les receptes perfectament explicades pas a pas, sinó un valuós manual que ens informa de diversos aspectes etnològics, socials, històrics, literaris de la cuina i la cultura del peix de la Costa Brava.