26. GAVARRES [REVISTA]
EL PORC I LA MATANÇA

26. GAVARRES [REVISTA]
Ficha Técnica
Editorial:
EDITORIAL GAVARRES
Materia
REVISTAS
EAN:
9789201464941
Disponibilidad:
En stock
Idioma:
CATALA

8,00 €
Comprar

La matança del porc ha estat des de sempre un acte col·lectiu, de retrobament i de festa, sobretot a les cases de pagès. Perquè el porc ha estat i és un dels aliments bàsics de la dieta de la gent d'aquest tros de país, tant que ha generat multitud de frases fetes i de refranys que fan referència a gairabé tots els aspectes de la vida: semblar un porc d'engreix; estar gras, afeitar-se, quedar o menjar com un porc; dir el nom del porc; de porc i de senyor se n'ha de venir de mena; porc a mitges, mai no és gras... Parlarem de l'engreix, de les feines de la matança, dels matadors i de les eines, de la carn, de l'embotit i el pernil... Tot un món tradicional que es va perdent perquè segurament a hores d'ara no sabem quin mana a can Ribot, si la truja o el porc.

Otros libros de REVISTAS Ver todos

05. DESPERTA FERRO - HISTORIA MODERNA [REVISTA]
15. DESPERTA FERRO - ANTIGUA Y MEDIEVAL [REVISTA]
12. DESPERTA FERRO - HISTORIA MODERNA [REVISTA]
96 PIRINEOS (REVISTA) NOV-DIC 2013 -EL MUNDO DE LOS PIRINEOS
45 SOCIEDAD GEOGRAFICA ESPAÑOLA -REVISTA