- Editorial:
- COSSETANIA EDICIONS
- Any d'edició:
- 2009
- Matèria:
- Cuines del Món
- ISBN:
- 978-84-9791-470-3
- EAN:
- 9788497914703
- Pàgines:
- 116
- Idioma:
- CATALA
- Enquadernació:
- ILUSTR. TAPA DURA
CUINA DEL PIRINEU CATALA, LA
FÀBREGA, JAUME / THIBAUT, ELIANA
La cuina de les comarques de Girona properes als Pirineus és un combinat de qualitat, fidelitat a la tradició i innovació. Pel que fa a les comarques nord-catalanes — Fenolleda, Rosselló, Capcir, Alta Cerdanya, Confl ent i Vallespir—, també a redós del Pirineu, constitueixen un lloc privilegiat per a la conservació i tipificació dels productes autòctons. Aquesta zona continua fent honor a la frase de Josep Pla, que afirmava que era on es menjava millor de Catalunya. Però l’escriptor es lamentava de la pèrdua d’identitat de la cuina de la Catalunya del Nord, a causa de la influència de la cuina francesa. Eliana Thibaut i Comalada, pràcticament del no-res i amb un esforç i una dedicació titànics, va tornar a donar senyals d’identitat a aquesta cuina del nord dels Pirineus.