- Editorial:
- FARELL, EL
- Any d'edició:
- 2012
- ISBN:
- 978-84-92811-43-4
- EAN:
- 9788492811434
- Pàgines:
- 11
- Idioma:
- CATALA
- Col·lecció:
- REBOST I CUINA
CUINA DEL MONTSEC, LA
RECEPTES TRADICIONALS
Montsec, porta dentrada al Pirineu, abraça les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà i la Ribagorça. Dos rius recorren la seva geografia, el Noguera Pallaresa i el Noguera Ribagorçana, i ens descobreixen els espectaculars congostos de Mont-rebei i Tarradets. El seu cel apareix cada nit il·luminat per milers destels enmig de la foscor. Natura salvatge i peculiar, ofereix a la seva gent terra per gaudir i treballar, espais de conreus agrícoles i forestals. Oliveres, ametllers, vinyes, blats, mel i sal, juntament amb els bolets, les herbes medicinals i la seva fauna conformen les gràcies daquest territori. La cuina del Montsec es basa en els productes de la terra, respectant les estacions i les tradicions, llegat dels nostres avantpassats i patrimoni de tots.